Veel Gestelde Vragen

Hydraloop-informatie:

1. Waterdetails

Wat is grijswater?

Grijswater is licht vervuild afvalwater van bad en douche, douche en eventueel van wasmachines, wastafels, airco's en warmtepompen. Dit moet niet worden verward met zwart water dat afvalwater is van toiletten, gootstenen, vloerafvoeren en vaatwassers.

Wat is Hydraloop herbruikbaar water?

Herbruikbaar water is grijs water dat is behandeld om te worden gebruikt voor niet-drinkbaar water, zoals toiletspoeling, wasmachines en/of gebruik buitenshuis.

Is het herbruikbare water van mijn Hydraloop-apparaat veilig voor hergebruik?

Ja. Hydraloop herbruikbaar water is schoon, helder en gedesinfecteerd. De behandelingstechnologie die in het Hydraloop-apparaat wordt gebruikt, is getest en gecertificeerd volgens het NSF-350-protocol en voldoet aan de strengste internationale normen. Herbruikbaar water van Hydraloop mag niet worden gebruikt voor drinken, koken of persoonlijke hygiëne (bidet of handdouches).

Kan ik het herbruikbare water uit mijn Hydraloop-apparaat drinken?

De Het Hydraloop-apparaat is niet ontworpen om drinkwater te produceren. 

Wat kan ik gebruiken? het herbruikbare water uit mijn Hydraloop-apparaat voor?

Het herbruikbare water uit uw Hydraloop-apparaat is geschikt voor toiletspoeling, wasmachines, tuinirrigatie en/of het bijvullen van zwembaden.

Kan ik gebruiken het herbruikbare water uit mijn Hydraloop-apparaat voor mijn douche, bad of bidet?

Nee. Er zijn normen die bepalen waarvoor men het gerecyclede grijswater kan gebruiken. Deze verschillen per land. Herbruikbaar water uit een grijswaterrecyclingapparaat kan niet worden gebruikt voor persoonlijke hygiëne.

Kan ik gebruiken het herbruikbare water uit mijn Hydraloop-apparaat in mijn keuken?

Nee, dit is niet-drinkbaar water. Gebruik het daarom niet voor het bereiden van eten of drinken, of voor het afwassen.

Kan ik gebruiken het herbruikbare water uit mijn Hydraloop-apparaat voor mijn moestuin?

Ja, u kunt het herbruikbare water gebruiken voor het verbouwen van gewassen.

Kan mijn Hydraloop-apparaat water produceren van drinkwaterkwaliteit?

Nee, de Het Hydraloop-apparaat kan geen water produceren dat veilig is om te drinken. Grijswaterrecycling is een soort behandeling die grijs water behandelt voor niet-drinkbaar gebruik, zoals toiletspoeling, wasmachinegebruik en/of irrigatiedoeleinden. 

Werkt het Hydraloop-apparaat met grijswater dat veel calcium (hardheid) bevat?

Ja. Als u veel kalk in uw kraanwater heeft (dat op zijn beurt in uw grijswater aanwezig zal zijn), raden we aan om uw Hydraloop-apparaat elke zes maanden te ontkalken met 500 cl citroenzuur. De Hydraloop APP geeft u advies over het ontkalken van uw apparaat.

2. Certificering

Moet een grijswaterrecyclingsysteem worden gecertificeerd?

Het is belangrijk om te weten hoe uw grijswaterrecyclingsysteem presteert, dus certificering door derden is belangrijk. Het niveau en type certificering zijn afhankelijk van uw lokale sanitaircodes en -voorschriften.

Is het belangrijk dat het Hydraloop-apparaat gecertificeerd is door een derde partij?

Het is belangrijk om te weten dat uw grijswaterrecyclingsysteem een bewijs van prestatie heeft om er zeker van te zijn dat het u kan voorzien van schoon, gedesinfecteerd herbruikbaar water. Door een gecertificeerd apparaat van een derde partij te installeren, kunt u er zeker van zijn dat het veilig herbruikbaar water zal leveren voor niet-drinkbaar gebruik.

Wat is NSF-350?

NSF is een organisatie in de Verenigde Staten met wereldwijde erkenning voor het testen van waterbehandelingsproducten door derden. De NSF-350-norm stelt materiaal-, ontwerp-, constructie- en prestatievereisten vast voor on-site residentiële en commerciële waterbehandelingssystemen voor hergebruik. Ze stellen ook waterkwaliteitseisen voor de vermindering van chemische en microbiologische verontreinigingen voor niet-drinkbaar watergebruik.

Is mijn Hydraloop-apparaat door een derde partij gecertificeerd?

Ja, uw Hydraloop-apparaat is gecertificeerd door NSF/ANSI volgens de NSF-350-standaard, PIA (Duitsland) en KIWA. De kwaliteit van het water van uw Hydraloop-apparaat voldoet ook aan de Europese grijswaternorm.

3. Pre-installatie:

Hoe recyclet het Hydraloop-apparaat mijn grijswater?

Het Hydraloop-apparaat maakt gebruik van een unieke combinatie van duurzame waterbehandelingstechnologieën die de hoogste waterkwaliteit garanderen, zonder dat regelmatig onderhoud nodig is of schade aan het milieu wordt toegebracht.

De gepatenteerde technologie van Hydraloop is gebruiksvriendelijk, zorgeloos en duurzaam. Het behandelingsproces verwijdert haren, vuil, zeep en andere vervuiling uit grijs water zonder het gebruik van filters, membranen of chemicaliën, dus het is niet nodig om filters te reinigen en/of te vervangen. Dit reduceert de operationele kosten aanzienlijk.

De grijswaterbehandeling van Hydraloop combineert zes technologieën: sedimentatie, flotatie, flotatie in opgeloste lucht, schuimfractionering, een aerobe bioreactor en desinfectie van het behandelde water met krachtig UV-licht, waarbij alle pathogene micro-organismen worden geïnactiveerd.

Hoe lang duurt de behandeling van het grijswater?

De behandeling duurt ongeveer 3-4 uur.

Kan mijn Hydraloop-apparaat buiten worden geïnstalleerd?

Het Hydraloop-apparaat kan niet buiten worden geïnstalleerd. Het moet worden beschermd tegen de elementen en direct zonlicht. De temperatuur van de omgevingslucht moet tussen 57-95 graden F liggen.

Waar in huis moet ik mijn Hydraloop-apparaat installeren?

Het Hydraloop-apparaat kan worden geïnstalleerd in de kelder, wasplaats, verwarmde garage of een mechanische ruimte. Het apparaat moet binnenshuis worden geïnstalleerd en moet worden voorkomen dat de omgevingslucht te warm of te koud wordt. Afhankelijk van waar het apparaat wordt geïnstalleerd, wordt bepaald of een opvoerpomp al dan niet nodig is. Als uw Hydraloop-apparaat bijvoorbeeld op de tweede verdieping is geïnstalleerd en uw wasmachine op de eerste verdieping, heeft u een pomp nodig om het grijswater naar het systeem te brengen.

In wat voor soort woning kan een Hydraloop-apparaat worden geïnstalleerd (nieuwbouw, retrofit)?

Hoewel het mogelijk is om een Hydraloop-apparaat in een retrofitproject te installeren, zou het erg duur zijn vanwege de veranderingen die nodig zijn in de sanitaire lay-out van het gebouw. Nieuwbouw is veel kosteneffectiever omdat uw aannemer de sanitaire lay-out kan ontwerpen volgens de Hydraloop's Recycle Ready-richtlijnen.

Welke maat Hydraloop-apparaat heb ik nodig?

De grootte van het Hydraloop-apparaat dat nodig is, hangt af van de grootte van het huis of de faciliteit en het aantal mensen dat water in de ruimte gebruikt. Hydraloop heeft een rekenprogramma dat installateurs kunnen gebruiken om de details van uw toepassing in te voeren om ervoor te zorgen dat het juiste apparaat wordt overwogen. U kunt rechtstreeks contact opnemen met het technische personeel van Hydraloop als de calculator geen optie is of als u nog vragen heeft. U kunt hulp bereiken via support@hydraloop.com.

Wat is het verschil tussen het H300- en H600-apparaat en het Cascade-systeem?

Het belangrijkste verschil is de grootte van het apparaat en de recyclingcapaciteit. De H300 is ideaal voor woningen met 4-6 personen, terwijl de H600 meer geschikt is voor woningen waar het waterverbruik hoger is (4-10 bewoners). Een Cascade-systeem is een op maat gemaakt ontwerp met meerdere apparaten die samenwerken voor grotere hoeveelheden water die u in commerciële gebouwen hebt. Cascadesystemen zijn ideaal voor sportarena's, hotels of wooncomplexen.

Kan ik het grijswater uit de fontein in de wasruimte hergebruiken?

Het H600-apparaat kan het grijswater uit de wastafels (niet uit de gootsteen) behandelen dankzij het ontwerp met dubbele capaciteit. U kunt met het H300-apparaat geen grijswater uit wastafels opvangen, omdat deze uitlaat slechts een kleine hoeveelheid water genereert die een lopende reinigingscyclus kan verstoren.

Zijn er verschillende stroomvereisten voor elk van de modellen?

De stroomvereisten zullen veranderen afhankelijk van uw geografische locatie. Het stroomverbruik verandert niet, ongeacht de spanning.

Wat is het stroomverbruik van elk van de Hydraloop-modellen?

Het gemiddelde stroomverbruik is 200 kWh/jaar.

Maakt het Hydraloop-apparaat geluid?

In stand-by en tijdens grijswaterbehandeling maakt het Hydraloop-apparaat een geluid van circa 44 db. Je kunt het vergelijken met het geluid van een stille vaatwasser. Het geluid komt van de opgeloste luchtflotatie (bubbels) in het apparaat zelf. Een ander geluid dat hoorbaar is, is wanneer de waterpomp pompt, hoewel dit slechts voor een kort moment is.

Wat gebeurt er als er te veel water in het apparaat komt?

Als het grijswatervolume dat het apparaat binnenkomt te groot is, zullen de tanks automatisch overlopen in het riool.

Wat gebeurt er als al het herbruikbare water is verbruikt?

Zodra het apparaat al het herbruikbare water heeft gedistribueerd dat door de behandeling is gegaan, schakelt het apparaat automatisch over op back-upwater. Zodra herbruikbaar water beschikbaar is, begint het apparaat automatisch weer met het leveren van uw niet-drinkbare bronnen.

Wat gebeurt er als ik een paar dagen wegga?

Als er langer dan 72 uur geen grijswater in het apparaat stroomt, schakelt het automatisch over op 'vakantiemodus'. Zodra u weer water in huis gaat gebruiken en er grijswater wordt geproduceerd, begint het apparaat automatisch met de behandelingsstappen.

Wat gebeurt er als ik voor een langere periode wegga?

Als u langer dan 3 weken weggaat, zal het Hydraloop-apparaat automatisch al het herbruikbare water uit de tanks legen. Het apparaat wacht tot u terugkomt van vakantie en begint dan automatisch met de behandeling zodra grijswater de inlaat binnenkomt. Schakel het Hydraloop-apparaat niet uit! Het stroomverbruik zal erg klein zijn.

Zijn er add-ons voor het Hydraloop-apparaat?

Er is een optionele inlaatomleider wanneer u grijswater van de wasmachine in het apparaat wilt brengen en een extra uitlaat als u herbruikbaar water wilt leveren voor irrigatiedoeleinden.

Hoeveel toiletten kunnen worden aangesloten op een Hydraloop-apparaat?

Een enkel Hydraloop H300- of H600-apparaat kan maximaal vier (4) toiletten voeden op een maximale afstand van 20 meter breed en 12 meter hoog. Cascadesystemen kunnen worden uitgerust met een externe boosterpomp om het bereik en het aantal toiletten uit te breiden.

Kunnen er meerdere wasmachines worden aangesloten op een Hydraloop-apparaat?

Een Hydraloop apparaat kan worden aangesloten op één (1) wasmachine. Het apparaat heeft de mogelijkheid om het wasmachineprogramma te controleren om herbruikbaar of back-upwater te leveren. Als er meer dan één wasmachine is aangesloten, werkt dit proces niet.

Wat is de garantie op een Hydraloop-apparaat?

De garantieperiode voor uw Hydraloop-apparaat staat vermeld in uw garantiecertificaat voor een periode van twee jaar op specifieke onderdelen. Dit certificaat kan variëren afhankelijk van de nationale wetgeving. We bieden wel de optie Hydraloop Care aan om de garantie op alle onderdelen met 5 jaar of langer te verlengen. Hydraloop Care kan worden verlengd tot 20 jaar. Details zijn beschikbaar op aanvraag.

Wat is de levensduur van een Hydraloop-apparaat?

De levensduur van een Hydraloop-apparaat is minimaal 20 jaar.

Hoeveel ruimte heeft een Hydraloop-apparaat nodig?

Er zijn twee Hydraloop-modellen om uit te kiezen, de H300 en de H600. Afmetingen van beide apparaten staan hieronder aangegeven:

H300 Afmetingen (H x B x L)

189 x 82 x 35 cm,

74 "x 32" x 14"

H600 Afmetingen: (H x B X L)

189 x 82 x 70 cm

74" x 32" x 27,5"

 

De H300 vereist 60 centimeter ruimte aan de voorkant van het apparaat om gemakkelijke toegang voor service en onderhoud mogelijk te maken.

De H600 heeft 60 centimeter ruimte nodig aan zowel de voor- als achterkant van het apparaat, dat met de zijkant tegen de muur wordt geïnstalleerd.

Wat is de tankinhoud van het H300-apparaat?

Het H300-apparaat kan een maximale hoeveelheid van 300 liter water bevatten. 180L grijswater en 120L herbruikbaar water.

Wat is de tankinhoud van het H600-apparaat?

Het H600-apparaat kan een maximale hoeveelheid van 600 liter water bevatten. 360L grijs water en 240L herbruikbaar water.

Wat is de hoeveelheid herbruikbaar water die elk apparaat per dag kan produceren?

De hoeveelheid herbruikbaar water die elk apparaat kan produceren, hangt af van de hoeveelheid water die wordt gebruikt, hoeveel mensen er in het huis/de instelling zijn en hoe effectief ze hun water gebruiken. Het is belangrijk dat eigenaren van apparaten weten wanneer ze hun water gebruiken, omdat hun watergebruik bepaalt hoeveel water ze uiteindelijk kunnen besparen. Als een gezin bijvoorbeeld in de ochtend doucht, moeten ze eraan wennen om hun was in de ochtend te laten draaien om optimaal te profiteren van het herbruikbare water dat gedurende de dag wordt geproduceerd.

Heeft het Hydraloop-apparaat een stopcontact nodig?

Ja. Het stopcontact in de muur moet een aardingsbeveiliging hebben en moet bij voorkeur boven of naast het apparaat worden geplaatst. 

Wat is het minimale gewicht dat de vloer moet kunnen dragen?

Het Hydraloop H300-apparaat heeft een droog gewicht van 92 kg. Gevuld met water heeft hij een maximaal gewicht van 382 kg.

Het Hydraloop H600-apparaat heeft een droog gewicht van 175 kg. Gevuld met water heeft hij een maximaal gewicht van 760 kg.

Controleer voordat u het apparaat installeert of de vloer minimaal 800 kilogram per m2 (voor het H300-apparaat) of 1.000 kilogram (voor het H600-apparaat) kan dragen.

Is mijn leidingconfiguratie correct aangelegd?

Voordat u uw Hydraloop-apparaat installeert, moet u de Recycle Ready-gids en checklist raadplegen die Hydraloop biedt. Dit zal u begeleiden bij het instellen van uw sanitairconfiguratie in het huis/de faciliteit voorafgaand aan de installatie. De Recycle Ready Checklist moet worden ingediend bij uw Hydraloop-partner voordat u verder gaat met de inbedrijfstelling.

Hoe zien de verbindingen eruit?

 

4. Installatie

Hoe sluit ik mijn Hydraloop-apparaat aan?

Het Hydraloop-apparaat moet het grijswater van uw bronnen (douche/bad en/of wasmachine) in de inlaat laten komen, back-upwater (kraan- of regenwater) moet op het apparaat worden aangesloten, er moet een aansluiting op het riool worden aangelegd, aparte herbruikbare waterafvoeren naar: toiletten, wasmachine en/of de tuin/zwembad bijvullen. Het apparaat vereist ook een standaard stopcontact en een permanente wifi-verbinding.

Hoe geef ik back-upwater aan mijn Hydraloop-apparaatc?

Op de installatielocatie van het Hydraloop apparaat dient een back-up wateraansluiting aanwezig te zijn. Dit back-upwater (of regenwater) moet worden aangesloten met een 1/2" buitendraad (MNPT) aansluiting met behulp van een dubbele 1/2" binnendraad flexibele slang (meegeleverd met het systeem). De back-up water- en herbruikbare wateraansluiting zijn qua installatie identiek.

Hoeveel stopcontacten zijn er?

Het Hydraloop-apparaat heeft maximaal 3 herbruikbare wateruitgangen. De eerste uitlaat is bestemd om herbruikbaar water naar de toiletten te voeren om door te spoelen, de tweede is bestemd voor de wasmachine en de derde wordt optioneel gebruikt voor het bijvullen van de tuin/irrigatie/zwembad.

Is het moeilijk om het Hydraloop-apparaat los te koppelen?

Het Hydraloop-apparaat is niet moeilijk los te koppelen, maar we raden u aan het systeem niet regelmatig los te koppelen. Om te beginnen moet u de back-upwatertoevoer en -stroom uitschakelen en vervolgens alle fysieke verbindingen loskoppelen. Om overal stromend water te houden, is het raadzaam om een directe aansluiting te maken van het back-upwater naar de herbruikbare waterafvoeren en een grijswatertoevoerleiding naar het riool.

Kan ik combineren? Hydraloop-apparaat met vetvanger of vetvanger om grijswater uit mijn keuken te recyclen?

Nee, we laten het niet toe. Hydraloop-apparaten zijn niet ontworpen en ook niet geschikt om grijswater in de keuken te recyclen.

1.Het grijswater uit je aanrecht en vaatwasser is maar een kleine hoeveelheid in vergelijking met het grijswater dat uit je douche en bad komt. Het water dat u zou besparen uit keukenvetafscheiders zou niet opwegen tegen de kosten van het implementeren van een vetafscheider of vetvanger.

2. Zelfs na het passeren van een vetvanger of vetvanger is grijswater in de keuken nog steeds te vuil voor grijswaterbehandeling in a Hydraloop-apparaat.

Kan ik herbruikbaar water uit mijn Hydraloop-apparaat combineren met een regenwatertank?

Ja, dat kan. We hebben klanten die deze combinatie gebruiken en uiteindelijk hun kraanwaterverbruik hebben teruggebracht van 150 liter per persoon per dag naar 15 liter per persoon per dag.

U kunt uw Hydraloop-apparaat met een regenwatersysteem op twee manieren:

  1. Als back-upbron voor de Hydraloop apparaat (i.p.v. kraanwater) mits het regenwater wordt voorbehandeld met filtratie en desinfectie.
  2. Om overtollig herbruikbaar water af te voeren naar de regenwatertank.
Kan ik regenwater opvangen en laten behandelen door een Hydraloop-apparaat?

Nee, de tankgrootte van elk Hydraloop-apparaat is ontworpen voor een dagelijkse toevoer van douche-/badwater. Regenwater kan in grote volumes worden geproduceerd en de opslagcapaciteit van de apparaattanks is niet ontworpen voor deze volumes.

Waarom moet regenwater worden gefilterd voordat het in het Hydraloop-apparaat wordt gebracht?

Omdat regenwater met veel verschillende oppervlakken in contact kan komen, is het belangrijk om zowel voorfiltratie als desinfectie van het regenwater te hebben voordat het het Hydraloop-apparaat binnengaat.

Kan het Hydraloop-apparaat een regenwatertank vervangen of de omvang en kosten verminderen?

Wanneer u een installeert Hydraloop-apparaat, u kunt uw regenwatertank alleen voor irrigatie op maat maken, omdat u het herbruikbare water gebruikt voor toiletspoeling en de wasmachine. U kunt bijvoorbeeld tot 75.000 liter / 21.000 gallons grijswater recyclen met het H300-apparaat en 150.000 / 40.000 gallons met het H600-apparaat per jaar.

Als u meer grijswater recycleert dan u binnen in het gebouw gebruikt, Hydraloop-apparaat kan het overschot naar een regenwatertank pompen. Op deze manier kunt u gebruik maken van Hydraloop herbruikbaar water om de tuin te irrigeren en uw gebruik van al het herbruikbare water te optimaliseren. Je kunt ook regenwater blijven opvangen in een tank voor tuinirrigatie.

Wij vinden dat regenwater moet bijdragen aan de hydrologische kringloop en niet in het riool moet stromen. Gebruik makend van Hydraloop herbruikbaar water zowel binnen als buiten, en regenwater buiten bereik je de meest duurzame manier om grijs water te hergebruiken.

Kan een Hydraloop-apparaat in een bestaand gebouw worden geïnstalleerd?

Ja. Een Hydraloop-apparaat kan achteraf worden ingebouwd in bestaande woningen en appartementen. U moet er echter voor zorgen dat het gebouw Recycle Ready is met de vereiste sanitairconfiguratie. Informatie over de voorbereiding van uw sanitair vindt u in de factsheet “Maak uw gebouw recyclebaar”.

 

Bij het achteraf inbouwen van een huis moet al het bestaande sanitair worden verwijderd en opnieuw worden geïnstalleerd, daarom kan het kostbaar worden om uw gebouw recyclebaar te maken. De voordeligere manier om een Hydraloop-apparaat te installeren, is door de installatie te combineren met een woning- of badkamerrenovatie.

Kan een Hydraloop-apparaat in een nieuw gebouw worden geïnstalleerd?

Ja. Een Hydraloop-apparaat kan in elk nieuw gebouw worden geïnstalleerd als het sanitair correct is geïnstalleerd. U moet er echter voor zorgen dat het gebouw Recycle Ready is. Informatie over de voorbereiding van uw sanitair vindt u in de factsheet “Maak uw gebouw recyclebaar”.

Heeft het Hydraloop-systeem opstarttijd nodig voordat het operationeel is?

Elk Hydraloop-systeem heeft een opstarttijd van 21 dagen. Dit is vereist door de NSF-350-standaard.

Kan ik bepalen wat de prioriteit is van hergebruik van gerecycled grijs water (d.w.z. toiletten, wasruimte en tuin)?

Ja. Het Hydraloop systeem wordt aangestuurd door een app op je smartphone. Met deze app kun je prioriteiten stellen om het meest efficiënte waterverbruik te hebben. Bijvoorbeeld om uw wasmachine eerst toegang te geven tot het gerecyclede grijswater. In de app ga je naar Instellingen en vervolgens Prioriteiten en maak je je keuze.

Hoe moeilijk is het om een Hydraloop-unit te installeren?

Een ervaren installateur regelt de installatie van een Hydraloop-systeem met gemak. Onderdeel van de installatie is de inbedrijfstelling, die zal worden toegelicht aan de hand van het gebruik van de Hydraloop app. Het algemene installatieniveau is eenvoudig tot gemiddeld. Het voorbereidende werk voor het Hydraloop-systeem zou het meest uitdagende onderdeel van het Hydraloop-systeem zijn.

Hoe lang duurt het om een Hydraloop-systeem te installeren?

Als de externe installatie (van het gebouw) is voorbereid volgens het Recycle Ready document, dan duurt de installatie en inbedrijfstelling van het systeem minder dan 2 uur.

Kan iedereen een Hydraloop systeem installeren?

Het Hydraloop systeem is een hightech product en kan alleen door een erkend installateur/loodgieter worden geïnstalleerd. Alleen zo kunnen wij onze garantie bieden.

5. Online verbinding

Waar kan ik de instructies vinden voor het instellen van de Hydraloop APP?

De Hydraloop APP wordt zeer goed uitgelegd bij het downloaden van de app zelf. Nadat de applicatie op uw telefoon is geïnstalleerd, start u met de procedure 'wifi-netwerk instellen' onder de knop 'Installatie'.

Welke informatie kan ik uit de Hydraloop APP zelf halen?

De app geeft uw huidige tankniveaus, huidige en vroegere waterbesparingen en de statusinformatie van het Hydraloop-apparaat weer. Het biedt ook snelkoppelingen naar handleidingen, veelgestelde vragen en nog veel meer.

Waarom monitor je het Hydraloop-apparaat in de centrale server?

Alle operationele Hydraloop-apparaten zijn verbonden met de centrale server voor bewaking op afstand, service op afstand en over-the-air software-updates.

Moet het Hydraloop-apparaat altijd online zijn en verbonden zijn met de centrale server?

In principe wel. Uw apparaat moet verbonden zijn met de centrale server. Er is geen probleem als je internetverbinding niet 100% stabiel is. Uw Hydraloop-apparaat kan gedurende een beperkte tijd (tot zeven dagen) zonder serververbinding functioneren. Schakel de internetverbinding echter nooit uit.

Welke gegevens bewaakt de centrale server?

De centrale server bewaakt de status van het Hydraloop-apparaat (operationeel, vakantiemodus enz.), evenals tankniveaus, klepstanden, pompinstellingen en verplaatste watervolumes in de tijd.

Hoe garandeert u dat de centrale server altijd online is?

De centrale server van Hydraloop draait bij een gekwalificeerde hostingprovider met beveiligde gegevensbescherming en back-upservices.

Hoe werkt de gegevensuitwisseling tussen mijn Hydraloop-apparaat en de centrale server? Zijn mijn gegevens veilig?

Uw Hydraloop-apparaat heeft een beveiligde TCP-verbinding met de centrale server. Uw apparaat kan alleen communiceren met de centrale server als de server een specifiek signaal stuurt. Het apparaat kan niet communiceren met andere internetservers.

Mijn Hydraloop-apparaat is geïnstalleerd, maar mijn Hydraloop-app toont geen herbruikbaar water, waarom?

Dit betekent dat ofwel het Hydraloop-apparaat op dat moment geen grijswater heeft behandeld, ofwel dat de applicatie niet is verbonden met de Hydraloop-server. Installeer in dat geval uw APP opnieuw en verbind deze opnieuw met uw Hydraloop-apparaat door de instructies te doorlopen zoals uitgelegd in de APP onder 'Scan/enter Hydraloop ID'.

Kan ik het wifi-netwerk wijzigen?

Ja, dat kan. Voordat je het wifi-netwerk wijzigt, moet je het oude wifi-signaal uitschakelen. Volg dan de stappen zoals uitgelegd in de installatiehandleiding.

Wat gebeurt er als mijn internetverbinding onstabiel of verbroken is?

Er gebeurt niets, zolang de verbinding maar binnen 7 dagen wordt hersteld.

Is er een manier om mijn Hydraloop-apparaat zonder wifi te gebruiken?

Nee, het Hydraloop apparaat kan alleen werken met een vaste internetverbinding. Anders kan het apparaat het proces niet bewaken en dus de output van de herbruikbare waterkwaliteit niet garanderen. Een permanente internetverbinding is een van de voorwaarden om uw Hydraloop-apparaat op te starten.

6. Onderhoud

Hoe vaak heeft een Hydraloop-apparaat onderhoud nodig?

Een van de voordelen van Hydraloop-apparaten is dat ze geen filters of membranen gebruiken, zodat ze niet verstopt raken en u nooit een filter hoeft te reinigen of te vervangen. Dit scheelt ook in de kosten. Alle Hydraloop-apparaten zijn volledig automatisch en hebben een normale zelfreinigende modus.

Wij adviseren eens in de twee jaar een preventieve onderhoudscontrole door uw Hydraloop-installateur.

Hoe lang duurt een reguliere onderhoudsbeurt?

Een reguliere onderhoudsbeurt duurt gemiddeld ongeveer 1 uur.

Moet ik onderdelen van het Hydraloop-apparaat vervangen?

Er zijn enkele specifieke componenten die moeten worden vervangen op het apparaat. Dit zijn de UV-lamp, de luchtpomp, de transferbuis of de luchtverspreider. De luchtpomp en UV-lampen moeten om de twee jaar worden vervangen.

Hoe vaak moet ik de UV-lamp vervangen?

De verwachte levensduur van de UV-lamp is 3 jaar. We raden aan om elke twee jaar een preventieve onderhoudscontrole voor uw apparaat in te plannen door uw Hydraloop-installateur. Tijdens deze controle wordt de UV-lamp vervangen.

Hoe verwijder ik hardheidsopbouw in mijn Hydraloop-apparaat?

Onderdeel van het onderhoudsprogramma is ontkalken. Ontkalken doe je door citroenzuur in de doucheafvoer te gieten om het in het apparaat te krijgen. Het Hydraloop-apparaat voert vervolgens een interne reinigingscyclus uit om essentiële onderdelen te ontkalken.

Heb ik speciale schoonmaakmiddelen of wasmiddelen nodig?

Nee, u hoeft geen speciale schoonmaakmiddelen of wasmiddelen te gebruiken. De enige vereiste is dat je producten zonder bleekmiddel gebruikt in je badkamerreinigingsproducten (voor alle douches en baden die zijn aangesloten op het Hydraloop-apparaat).

Wat gebeurt er als ik de douche of het bad reinig met een product dat bleekmiddel bevat?

Als u uw douche of bad reinigt met een product dat bleek bevat, moet u de bioreactor opnieuw opstarten met uw Hydraloop APP. De 'opstartprocedure' duurt momenteel 21 dagen. Hydraloop biedt een bioreactor Vitalizer (in de vorm van een (her)starterkit) die de opstartperiode verkort tot 7 dagen.

Wat gebeurt er als ik mijn haar verf onder de douche?

Je kunt haarverf alleen onder de douche uitspoelen nadat je de APP hebt geactiveerd om het verfspoelwater rechtstreeks naar het riool te spoelen. Hiermee wordt het inkomende grijswater tijdelijk direct naar het riool geleid. Anders wordt het herbruikbare water gekleurd en kan het de desinfectie beïnvloeden.

Hoe herstart ik de bioreactor?

Selecteer in de Hydraloop APP ‘Opstartprocedure’. Hierdoor worden de tanks geleegd en wordt de bioreactor in het Hydraloop-apparaat opnieuw opgestart. Tijdens de opstartperiode schakelt het apparaat automatisch over op back-up water. U kunt de douches en baden gebruiken zoals u altijd doet. Als de biologische zuivering weer volledig operationeel is, biedt het Hydraloop-apparaat weer herbruikbaar water.

De ‘Opstartprocedure’ duurt momenteel 21 dagen. Hydraloop biedt ook een bioreactor vitalizer – in de vorm van een (her)starterkit – die de opstartperiode verkort tot 7 dagen.

Kan er sprake zijn van kruisbesmetting tussen het herbruikbare water en de back-upwatervoorziening?

Nee, er is geen mogelijkheid voor deze twee verbindingen om elkaar te kruisen. Er is een ingebouwde veilige luchtspleet in het Hydraloop-apparaat die terugstroming van herbruikbaar water naar de back-upwateraansluiting voorkomt.

Hoe lang kan mijn Hydraloop-apparaat offline zijn als er een langdurige stroomstoring is?

Als het Hydraloop-apparaat langer dan 1 uur geen stroom heeft, wordt het interne water verspild. Zodra de stroom weer is ingeschakeld, gaat het apparaat weer verder met zijn normale programma.

Is er een lange opstarttijd als mijn apparaat weer online gaat na een stroomstoring?

Nee, het opstarten duurt slechts enkele minuten.

Met wie kan ik contact opnemen voor onderhoud aan mijn Hydraloop-apparaat?

Neem contact op met uw installateur voor hulp bij het onderhoud. Dit dient een geaccrediteerde installatie of partner van Hydraloop te zijn. Anders kunt u rechtstreeks contact opnemen met Hydraloop en zij zullen u doorverwijzen naar een lokale partner bij u in de buurt (support@hydraloop.com).

7. Alarmsysteem
Hoe weet ik of mijn Hydraloop-apparaat zich in een alarmtoestand bevindt?

Het Hydraloop-apparaat wordt geleverd met zowel een hoorbaar als een visueel alarm. Er zit een lampje aan de voorkant van het systeem dat van kleur verandert op basis van de staat waarin het apparaat zich bevindt.

Wat voor soort alarmen kan een Hydraloop-apparaat ervaren?

Mogelijke alarmen kunnen wijzen op een defecte UV-lamp, een hoogwateralarm, een luchtpompalarm, een watercirculatiealarm en een waterdistributiepompalarm. Deze zijn allemaal zeer onwaarschijnlijk.

Is er een hoorbaar alarm?

Het Hydraloop-apparaat zal een zachte pieptoon produceren wanneer er een alarmconditie is. Er verschijnt ook een waarschuwing op uw smartphone (de Hydraloop APP) en uw installateurs Hydraloop Device Manager (HDM).

Wat geven de lampjes aan de voorkant van het Hydraloop-apparaat aan?

De statuslampjes aan de voorkant van de Hydraloop-apparaat geeft aan in welk stadium het apparaat zich bevindt:

Visuele alarmmeldingen:

Blauw licht: Een blauw lampje op het LED-paneel geeft aan dat er momenteel geen herbruikbaar water beschikbaar en back-up water wordt gebruikt voor alle functies.
Blauw 
wit alternatief licht: Een afwisselend blauw en wit licht op het LED-paneel geeft aan dat er herbruikbaar water in opslagtank (T3), maar niet genoeg voor een volledige wasmachinecyclus.
Wit Licht: Een wit lampje op het LED-paneel geeft aan dat er voldoende volume is van: herbruikbaar water voor alle toepassingen.
Groen licht: Een groen lampje op het LED-paneel geeft aan dat de eerste opvangtank (T1) of opslagtank (T3) grijswater rechtstreeks naar afvoer (afval) leidt. U weet nu dat het apparaat in de automatische reinigingsmodus staat.
Paars licht: Een paars lampje op het LED-paneel geeft aan dat het Hydraloop-apparaat detecteert dat de wasmachine in werking is.
Oranje licht: Een oranje lampje op het LED-paneel geeft aan dat er een probleem is met het Hydraloop-apparaat en dat het grijswater niet wordt behandeld. Er moet actie worden ondernomen.
Rood licht: Een rood lampje op het LED-paneel geeft aan:
 dat er een probleem is met het Hydraloop-apparaat en dat er geen water naar de toiletten en de wasmachine kan worden gedistribueerd. Neem onmiddellijk contact op met uw installateur of verkoopingenieur om het probleemoplossingsproces te starten.

 

Hoorbare alarmmeldingen:

Waarschuwing voor hoog waterniveau: Zoemeralarm 2 pieptonen per minuut, visueel alarm 2 pulsen per minuut

Storing luchtpomp: Zoemeralarm 3 pieptonen per minuut, visueel alarm 3 pulsen per minuut

UV-lamp defect: Zoemeralarm 4 pieptonen per minuut, visueel alarm 4 pulsen per minuut

Storing in de herdesinfectiecirculatie van de wateropslagtank: Zoemeralarm 5 pieptonen per minuut, visueel alarm 5 pulsen per minuut

Storing waterdistributiepomp: Zoemeralarm 6 pieptonen per minuut, visueel alarm 6 pulsen per minuut

Blijft mijn Hydraloop-apparaat werken in een alarmtoestand?

Dit is afhankelijk van het type alarm. In de meeste gevallen blijft het Hydraloop-apparaat werken. Dit betekent dat het apparaat mogelijk op korte termijn aandacht nodig heeft aan componenten (oranje lampje verschijnt). Als er een pompstoring is (rood lampje brandt) en onmiddellijke service nodig is, zal het apparaat niet blijven werken. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor alle statussen en alarmen.

Heb ik nog steeds water in een alarmtoestand?

U kunt uw back-upwater gebruiken tijdens een alarmsituatie, op voorwaarde dat er geen probleem is met de distributiepomp.