Ofte stillede spørgsmål

Hydraloop information:

1. Vanddetaljer

Hvad er gråvand?

Gråvand er let forurenet spildevand fra bad og bruser, bruser og eventuelt fra vaskemaskiner, håndvaske, klimaanlæg og varmepumper. Dette må ikke forveksles med sortvand, som er spildevand fra toiletter, køkkenvaske, gulvafløb og opvaskemaskiner.

Hvad er Hydraloop genanvendeligt vand?

Genanvendeligt vand er gråvand, der er blevet behandlet til brug til ikke-drikkevandsbehov som toiletskyl, vaskemaskiner og/eller udendørs brug.

Er det genanvendelige vand fra min Hydraloop-enhed sikkert til genbrug?

Ja. Hydraloop genanvendeligt vand er rent, klart og desinficeret. Behandlingsteknologien, der anvendes i Hydraloop-enheden, er blevet testet og certificeret under NSF-350-protokollen og opfylder de strengeste internationale standarder. Hydraloop genanvendeligt vand bør ikke bruges til at drikke, lave mad eller personlig hygiejne (bidet eller håndbrusere).

Kan jeg drikke det genanvendelige vand fra min Hydraloop-enhed?

Det Hydraloop-enheden er ikke designet til at producere drikkevand. 

Hvad kan jeg bruge det genanvendelige vand fra min Hydraloop-enhed til?

Det genanvendelige vand fra din Hydraloop-enhed er velegnet til toiletskyl, vaskemaskiner, havevanding og/eller påfyldning af swimmingpools.

Kan jeg bruge det genanvendelige vand fra min Hydraloop-enhed til mit brusebad, badekar eller bidet?

Nej. Der er standarder, der bestemmer, hvad man kan bruge det genbrugte gråvand til. Disse er forskellige fra land til land. Genanvendeligt vand fra en gråvandsgenbrugsanordning kan ikke bruges til personlig hygiejneformål.

Kan jeg bruge det genanvendelige vand fra min Hydraloop-enhed i mit køkken?

Nej, dette er ikke-drikkevand. Derfor bør du ikke bruge den til at lave mad eller drikkevarer eller til at lave opvask.

Kan jeg bruge det genanvendelige vand fra min Hydraloop-enhed til min køkkenhave?

Ja, du kan bruge det genanvendelige vand til dyrkning af afgrøder.

Kan min Hydraloop-enhed producere vand af drikkevandskvalitet?

Nej, den Hydraloop-enhed kan ikke producere vand, der er sikkert at drikke. Genbrug af gråvand er en form for behandling, der behandler gråvand til ikke-drikkelige formål som toiletskyl, vaskemaskinebrug og/eller kunstvanding. 

Fungerer Hydraloop-enhed med gråvand, der indeholder meget calcium (hårdhed)?

Ja. Hvis du har meget calcium i dit postevand (som igen vil være til stede i dit gråvand), anbefaler vi, at du afkalker din Hydraloop-enhed hver sjette måned med 500 cl (1 pund) citronsyre. Hydraloop APP'en vil rådgive dig om, hvordan du afkalker din enhed.

2. Certificering

Skal et gråvandsgenbrugssystem certificeres?

Det er vigtigt at vide, hvordan dit gråvandsgenbrugssystem fungerer, så tredjepartscertificering er vigtig. Niveauet og typen af certificering vil afhænge af dine lokale VVS-regler og regler.

Er det vigtigt for Hydraloop-enheden at være tredjepartscertificeret?

Det er vigtigt at vide, at dit gråvandsgenbrugssystem har bevis for ydeevne for at være sikker på, at det kan give dig rent, desinficeret genanvendeligt vand. Ved at installere en tredjepartscertificeret enhed kan du være sikker på, at den vil levere sikkert genanvendeligt vand til din ikke-drikkelige brug.

Hvad er NSF-350?

NSF er en organisation beliggende i USA med verdensomspændende anerkendelse for deres tredjepartstest på vandbehandlingsprodukter. NSF-350-standarden fastlægger materiale-, design-, konstruktions- og ydeevnekrav til genbrugssystemer til boliger og kommercielle vandbehandlinger på stedet. De stiller også krav til vandkvalitet for reduktion af kemiske og mikrobiologiske forurenende stoffer til brug af ikke-drikkevand.

Er min Hydraloop-enhed tredjepartscertificeret?

Ja, din Hydraloop-enhed er certificeret af NSF/ANSI i henhold til NSF-350-standarden, PIA (Tyskland) og KIWA. Vandkvaliteten fra din Hydraloop-enhed overholder også den europæiske gråvandsstandard.

3. Forinstallation:

Hvordan genbruger Hydraloop-enheden mit gråvand?

Hydraloop-enheden bruger en unik kombination af bæredygtige vandbehandlingsteknologier, der sikrer den højeste vandkvalitet uden at kræve regelmæssig vedligeholdelse eller skade miljøet.

Hydraloops patenterede teknologi er forbrugervenlig, ubekymret og bæredygtig. Behandlingsprocessen fjerner hår, snavs, sæbe og anden forurening fra gråvand uden brug af filtre, membraner eller kemikalier, så der er ingen grund til at rense og/eller udskifte filtre. Dette reducerer driftsomkostningerne væsentligt.

Hydraloop-gråvandsbehandlingen kombinerer seks teknologier: sedimentation, flotation, flotation af opløst luft, skumfraktionering, en aerob bioreaktor og desinfektion af det behandlede vand med kraftigt UV-lys, der inaktiverer alle patogene mikroorganismer.

Hvor lang tid tager behandlingen af gråvandet?

Behandlingen tager cirka 3-4 timer.

Kan min Hydraloop-enhed installeres udendørs?

Hydraloop-enheden kan ikke installeres udendørs. Det skal beskyttes mod elementerne og direkte sollys. Den omgivende lufttemperatur skal være i området mellem 57-95 grader F.

Hvor i hjemmet skal jeg installere min Hydraloop-enhed?

Hydraloop-enheden kan installeres i kælderen, vaskeriet, opvarmet garage eller et mekanisk rum. Enheden skal installeres indendørs og forhindres, at den omgivende luft bliver for varm eller kold. Afhængigt af hvor enheden er installeret vil det afgøre, om en løftepumpe er påkrævet eller ej. For eksempel, hvis din Hydraloop-enhed er installeret på anden sal, og din vaskemaskine er på første sal, skal du have en pumpe for at løfte gråvandet op til systemet.

Hvilken slags hjem kan en Hydraloop-enhed installeres i (nybyggeri, eftermontering)?

Selvom det er muligt at installere en Hydraloop-enhed i et eftermonteringsprojekt, ville det være meget dyrt på grund af de nødvendige ændringer i bygningens VVS-layout. Nybyggerier er meget mere omkostningseffektive, da din entreprenør kan designe VVS-layoutet i henhold til Hydraloop's Recycle Ready-retningslinjer.

Hvilken størrelse Hydraloop-enhed har jeg brug for?

Størrelsen på Hydraloop-enheden, der er nødvendig, afhænger af størrelsen af hjemmet eller anlægget og mængden af mennesker, der bruger vand i rummet. Hydraloop har et regneprogram, som installatører kan bruge til at indtaste detaljerne i din applikation for at sikre, at den relevante enhed overvejes. Du kan kontakte dit Hydraloop-tekniske personale for at tale direkte med, hvis lommeregneren ikke er en mulighed, eller du har yderligere spørgsmål. Du kan få hjælp på support@hydraloop.com.

Hvad er forskellen mellem H300- og H600-enheden og Cascade-systemet?

Den største forskel er størrelsen af enheden og dens genbrugskapacitet. H300 er ideel til hjem med 4-6 personer, mens H600 er mere velegnet til hjem, hvor vandforbruget er højere (4-10 personer). Et Cascade-system er et brugerdefineret design med flere enheder, der arbejder i tandem til større mængder vandforbrug, som du har i kommercielle bygninger. Kaskadesystemer er ideelle til sportsarenaer, hoteller eller boligkomplekser.

Kan jeg genbruge gråvandet fra håndvasken i vaskerummet?

H600-enheden kan behandle gråvandet fra håndvaskene (ikke fra køkkenvasken) på grund af dets design med dobbelt kapacitet. Du kan ikke opsamle gråvand fra håndvaske med H300-enheden, da dette udløb kun genererer en lille mængde vand, som kan forstyrre en igangværende rengøringscyklus.

Er der forskellige strømkrav til hver af modellerne?

Strømkravene vil ændre sig afhængigt af din geografiske placering. Strømforbruget vil ikke ændre sig uanset spændingen.

Hvad er strømforbruget for hver af Hydraloop-modellerne?

Det gennemsnitlige strømforbrug er 200 kWh/år.

Giver Hydraloop-enheden en lyd?

I standby-tilstand og under behandling af gråvand skaber Hydraloop-enheden lyd på cirka 44 db. Du kan sammenligne det med lyden af en lydløs opvaskemaskine. Lyden kommer fra den opløste luftflotation (bobler) i selve enheden. En anden lyd, der er mærkbar, er, når vandpumpen pumper, selvom det kun er et kort øjeblik.

Hvad sker der, hvis der kommer for meget vand ind i enheden?

Hvis mængden af gråvand, der kommer ind i apparatet, er for stor, løber tankene automatisk over i kloakken.

Hvad sker der, når alt det genanvendelige vand er blevet brugt?

Når enheden har fordelt alt det genanvendelige vand, der har gennemgået behandling, vil enheden automatisk skifte til reservevand. Så snart genanvendeligt vand er tilgængeligt, begynder enheden automatisk at forsyne dine ikke-drikkelige kilder igen.

Hvad sker der, hvis jeg går væk i et par dage?

Hvis der ikke løber gråvand ind i enheden i mere end 72 timer, skifter den automatisk til 'ferietilstand'. Når du igen begynder at bruge vand i hjemmet, og der er produceret gråvand, vil apparatet automatisk begynde sine behandlingstrin.

Hvad sker der, hvis jeg går væk i en længere periode?

Hvis du går væk i mere end 3 uger, vil Hydraloop-enheden automatisk tømme alt det genanvendelige vand fra tankene. Enheden vil vente, indtil du kommer tilbage fra ferie, og derefter begynder behandlingen automatisk, når gråvand kommer ind i indløbet. Sluk ikke for Hydraloop-enheden! Strømforbruget vil være meget lille.

Er der nogle tilføjelser til Hydraloop-enheden?

Der er en valgfri indløbsomleder, når du ønsker at bringe gråvand fra vaskemaskinen ind i apparatet samt et hjælpeudtag, hvis du ønsker at levere genanvendeligt vand til kunstvanding.

Hvor mange toiletter kan tilsluttes en Hydraloop-enhed?

En enkelt Hydraloop H300 eller H600 enhed kan fodre op til fire (4) toiletter med en maksimal afstand på 20 meter bred og 12 meter høj. Kaskadesystemer kan udstyres med en ekstern boosterpumpe for at udvide rækkevidden og antallet af toiletter.

Kan mere end én vaskemaskine tilsluttes en Hydraloop-enhed?

En Hydraloop-enhed kan tilsluttes en (1) vaskemaskine. Enheden har evnen til at overvåge vaskemaskinens program for at levere genanvendeligt eller reservevand. Hvis mere end én vaskemaskine er tilsluttet, vil denne proces ikke fungere.

Hvad er garantien på en Hydraloop-enhed?

Garantiperioden for din Hydraloop-enhed er specificeret i dit garantibevis for en periode på to år på specifikke komponenter. Dette certifikat kan variere i henhold til national lovgivning. Vi tilbyder muligheden for Hydraloop Care for at forlænge garantien på alle komponenter i 5 år eller længere. Hydraloop Care forlænges med op til 20 år. Detaljer er tilgængelige efter anmodning.

Hvad er levetiden for en Hydraloop-enhed?

Levetiden for en Hydraloop-enhed er mindst 20 år.

Hvor meget plads kræver en Hydraloop-enhed?

Der er to Hydraloop-modeller at vælge imellem, H300 og H600. Dimensioner på begge enheder er angivet nedenfor:

H300-mål (H x B x L)

189 x 82 x 35 cm,

74" x 32" x 14"

H600 Dimensioner: (H x B X L)

189 x 82 x 70 cm

74" x 32" x 27,5"

 

H300 kræver 60 centimeters plads foran enheden for at muliggøre let adgang til service og vedligeholdelse.

H600 kræver 60 centimeter plads på både for- og bagsiden af enheden, installeret med siden mod væggen.

Hvad er tankkapaciteten på H300-enheden?

H300-enheden kan rumme en maksimal volumen på 300L vand. 180L gråvand og 120L genanvendeligt vand.

Hvad er tankkapaciteten på H600-enheden?

H600-enheden kan rumme en maksimal volumen på 600L vand. 360L gråvand og 240L genanvendeligt vand.

Hvad er mængden af genanvendeligt vand, som hver enhed kan producere om dagen?

Mængden af genanvendeligt vand, som hver enhed kan producere, vil afhænge af mængden af brugt vand, hvor mange mennesker der er i hjemmet/faciliteten, og hvor effektivt de bruger deres vand. Det er vigtigt, at enhedsejere er klar over, hvornår de bruger deres vand, da deres vandforbrug vil afgøre, hvor meget vand de i sidste ende kan spare over tid. For eksempel, hvis en familie bader om morgenen, skal de vænne sig til at køre deres vasketøj om eftermiddagen for at drage fuld fordel af det genanvendelige vand, der er blevet produceret i løbet af dagen.

Kræver Hydraloop-enheden en stikkontakt i væggen?

Ja. Vægstikkontakten skal have jordsikring og skal helst placeres over eller ved siden af enheden. 

Hvad er den mindste vægt gulvet skal kunne bære?

Hydraloop H300-enheden har en tørvægt på 92 kg. Når den er fyldt med vand, har den en maksimal vægt på 382 kg.

Hydraloop H600-enheden har en tørvægt på 175 kg. Når den er fyldt med vand, har den en maksimal vægt på 760 kg.

Før du installerer enheden, skal du sørge for, at gulvet kan bære mindst 800 kg pr. m2 (for H300-enheden) eller 1.000 kg (for H600-enheden).

Er min rørkonfiguration lagt korrekt ud?

Før du installerer din Hydraloop-enhed, skal du læse den genbrugsklare guide og tjekliste, som Hydraloop leverer. Dette vil guide dig til, hvordan du opsætter din VVS-konfiguration i hjemmet/anlægget før installation. Den genbrugsklare tjekliste skal indsendes til din Hydraloop-partner, inden du går videre med idriftsættelsen.

Hvordan ser forbindelserne ud?

 

4. Installation

Hvordan tilslutter jeg min Hydraloop-enhed?

Hydraloop-enheden skal have gråvandet fra dine kilder (bruser/badekar og/eller vaskemaskine) til indløbet, reservevand (hane- eller regnvand) skal tilsluttes enheden, en tilslutning til kloak skal opsættes, have separat genanvendelige vandudtag til: toiletter, vaskemaskine og/eller have-/pooltop-up. Enheden kræver også en standard stikkontakt samt en permanent WiFi-forbindelse.

Hvordan giver jeg reservevand til min Hydraloop-enhed?

Ved installationsstedet for Hydraloop-enheden skal der være en ekstra vandtilslutning. Dette reservevand (eller regnvand) skal forbindes med en 1/2" hangevind (MNPT) forbindelse ved hjælp af en dobbelt 1/2" hungevind fleksibel slange (leveret med systemet). Tilslutningen af backupvand og genanvendelig vand er identiske med hensyn til installation.

Hvor mange stikkontakter er der?

Hydraloop-enheden har maksimalt 3 genanvendelige vandudtag. Den første udgang er dedikeret til at tilføre genanvendeligt vand til toiletterne til skylning, den anden er dedikeret til vaskemaskinen, og den tredje bruges valgfrit til have/vanding/påfyldning af pool.

Er det svært at frakoble Hydraloop-enheden?

Hydraloop-enheden er ikke svær at afbryde, men vi anbefaler ikke, at du ikke kobler systemet af med jævne mellemrum. For at begynde skal du slukke for backup-vandforsyningen og -strømmen og derefter afbryde alle fysiske forbindelser. For at holde rindende vand overalt, anbefales det at lave en direkte forbindelse fra reservevandet til de genanvendelige vandudtag samt en gråvandstilførselsledning til kloak.

Kan jeg kombinere Hydraloop-enhed med en fedtudskiller eller fedtopfanger til at genbruge gråvand fra mit køkken?

Nej, vi tillader det ikke. Hydraloop-enheder er ikke designet eller egnet til at genbruge køkkengråtvand.

1.Gråvandet fra din køkkenvask og opvaskemaskine er kun en lille mængde sammenlignet med det gråvand, der produceres fra dit brusebad og badekar. Det vand, du ville spare fra køkkenfedtudskillere, ville ikke veje op til omkostningerne ved at implementere en fedtudskiller eller fedtopfanger.

2. Selv efter at have passeret en fedtudskiller eller fedtopfanger, er køkkengråvand stadig for snavset til behandling af gråvand i en Hydraloop enhed.

Kan jeg kombinere genanvendeligt vand fra min Hydraloop-enhed med en regnvandsbeholder?

Ja du kan. Vi har kunder, der bruger denne kombination og i sidste ende har bragt deres forbrug af postevand ned fra 150 liter pr. person pr. dag til 15 liter pr. person pr. dag.

Du kan tilslutte din Hydraloop-enhed med et regnvandssystem på to måder:

  1. Som backup-kilde til Hydraloop-anordning (i stedet for postevand), forudsat at regnvandet er forbehandlet med filtrering og desinfektion.
  2. At overføre overskydende genanvendeligt vand til regnvandstanken.
Kan jeg opsamle regnvand, og få det behandlet af en Hydraloop enhed?

Nej, tankstørrelsen på hver Hydraloop-enhed er designet til en daglig tilførsel af bruse-/badevand. Regnvand kan produceres i store mængder, og lagerkapaciteten af enhedstankene er ikke designet til disse mængder.

Hvorfor skal regnvand filtreres, før det bringes ind i Hydraloop-enheden?

Da regnvand kan komme i kontakt med mange forskellige overflader, er det vigtigt at have både forfiltrering og desinfektion af regnvandet, inden det kommer ind i Hydraloop-enheden.

Kan Hydraloop-enhed erstatte en regnvandsbeholder eller reducere dens størrelse og omkostninger?

Når du installerer en Hydraloop-enhed, du kan dimensionere din regnvandsbeholder til kun at vande, fordi du vil bruge det genanvendelige vand til toiletskyl og vaskemaskinen. For eksempel kan du genbruge op til 75.000 liter / 21.000 gallons gråvand med H300-enhed og 150.000 / 40.000 gallons med H600-enheden om året.

Hvis du genbruger mere gråvand, end du bruger inde i bygningen, vil det Hydraloop-enhed kan pumpe overskuddet til en regnvandsbeholder. På denne måde kan du bruge Hydraloop genanvendeligt vand til at vande haven og optimere dit forbrug af alt det genanvendelige vand. Du kan også blive ved med at samle regnvand i en tank til havevanding.

Vi mener, at regnvand skal bidrage til det hydrologiske kredsløb og ikke strømme ud i kloakken. Ved brug af Hydraloop genanvendeligt vand både inde og ude, og regnvand udenfor er du ved at nå den mest bæredygtige måde at genbruge gråvand på.

Kan en Hydraloop-enhed installeres i en eksisterende bygning?

Ja. En Hydraloop-enhed kan eftermonteres i eksisterende boliger og lejligheder. Du skal dog sikre dig, at bygningen er genbrugsklar med den nødvendige VVS-konfiguration. Du kan finde information om klargøring af dit VVS i faktaarket "Have your Building Recycle Ready".

 

Ved eftermontering af et hjem skal alt eksisterende VVS fjernes og geninstalleres, derfor kan det blive dyrt at gøre din bygning genbrugsklar. Den mere økonomiske måde at installere en Hydraloop-enhed på er at kombinere installationen med en bolig- eller badeværelsesrenovering.

Kan en Hydraloop-enhed installeres i en ny bygning?

Ja. En Hydraloop-enhed kan installeres i enhver ny bygning, hvis VVS er installeret korrekt. Du skal dog sikre dig, at bygningen er genbrugsklar. Du kan finde information om klargøring af dit VVS i faktaarket "Have your Building Recycle Ready".

Kræver Hydraloop-systemet opstartstid, før det er operationelt?

Hvert Hydraloop-system har en opstartstid på 21 dage. Dette er påkrævet af NSF-350-standarden.

Kan jeg bestemme prioriteringen af genbrugt gråvand (dvs. toiletter, vaskeri og have)?

Ja. Hydraloop-systemet styres af en app på din smartphone. Med denne app er du i stand til at prioritere for at få det mest effektive vandforbrug. For eksempel at have din vaskemaskine adgang til det genbrugte gråvand først. I appen ville du gå til Indstillinger og derefter Prioriteter og foretage dit valg.

Hvor svært er det at installere en Hydraloop-enhed?

En erfaren installatør klarer installationen af et Hydraloop-system med lethed. En del af installationen er idriftsættelsen, som vil blive forklaret ved brugen af Hydraloop-appen. Det overordnede installationsniveau er let til medium. Forberedelsesarbejdet til Hydraloop-systemet ville være den mest udfordrende del af Hydraloop-systemet.

Hvor lang tid tager det at installere et Hydraloop-system?

Hvis den eksterne installation (af bygningen) er forberedt i henhold til Recycle Ready-dokumentet, vil installationen og idriftsættelsen af systemet tage mindre end 2 timer.

Kan nogen installere et Hydraloop-system?

Hydraloop-systemet er et højteknologisk produkt og kan kun installeres af en akkrediteret installatør/vvs. Kun på denne måde kan vi tilbyde vores garanti.

5. Online forbindelse

Hvor kan jeg finde instruktionerne til opsætning af Hydraloop APP'en?

Hydraloop APP'en er meget godt forklaret, når du downloader selve appen. Efter applikationen er installeret på din telefon, start med proceduren 'indstil WiFi-netværk' under knappen 'Installation'.

Hvilke oplysninger kan jeg få fra selve Hydraloop APP'en?

APP'en vil opstille dine nuværende tankniveauer, nuværende og tidligere vandbesparelser og oplysninger om Hydraloop-enhedens status. Det giver også genveje til manualer, ofte stillede spørgsmål og meget mere.

Hvorfor overvåger du Hydraloop-enheden på den centrale server?

Alle operationelle Hydraloop-enheder er forbundet til den centrale server for fjernovervågning, fjernservice og over-the-air softwareopdateringer.

Skal Hydraloop-enheden altid være online og tilsluttet den centrale server?

I princippet, ja. Din enhed skal være forbundet til den centrale server. Der er ikke noget problem, hvis din internetforbindelse ikke er 100 % stabil. Din Hydraloop-enhed kan fungere uden serverforbindelse i et begrænset tidsrum (op til syv dage). Du bør dog aldrig slå internetforbindelsen fra.

Hvilke data overvåger den centrale server?

Den centrale server overvåger status for Hydraloop-enheden (drift, ferietilstand osv.), samt tankniveauer, ventilpositioner, pumpeindstillinger og fortrængte vandmængder over tid.

Hvordan kan du garantere, at den centrale server altid er online?

Den centrale Hydraloop-server kører hos en kvalificeret hostingudbyder med sikret databeskyttelse og backup-tjenester.

Hvordan fungerer dataudvekslingen mellem min Hydraloop-enhed og den centrale server? Er mine data sikre?

Din Hydraloop-enhed har en sikker TCP-forbindelse med den centrale server. Din enhed kan kun kommunikere med den centrale server, hvis serveren sender et bestemt signal. Enheden kan ikke kommunikere med andre internetservere.

Min Hydraloop-enhed er blevet installeret, men min Hydraloop APP viser ikke genanvendeligt vand, hvorfor?

Det betyder, at enten har Hydraloop-enheden ikke behandlet noget gråvand på det tidspunkt, eller også er applikationen ikke forbundet til Hydraloop-serveren. I så fald skal du geninstallere din APP og tilslutte den igen til din Hydraloop-enhed ved at køre gennem instruktionerne som forklaret i APP'en under 'Scan/indtast Hydraloop ID'.

Kan jeg ændre WiFi-netværket?

Ja du kan. Før du ændrer WiFi-netværket, bør du lukke det gamle WiFi-signal ned. Følg derefter trinene som forklaret i installationsmanualen.

Hvad sker der, hvis min internetforbindelse er ustabil eller afbrudt?

Der sker ikke noget, så længe forbindelsen genoprettes inden for 7 dage.

Er der en måde at køre min Hydraloop-enhed på uden WiFi?

Nej, Hydraloop-enheden kan kun fungere med en permanent internetforbindelse. Ellers kan enheden ikke overvåge processen og garanterer derfor ikke output af den genanvendelige vandkvalitet. En permanent internetforbindelse er en af betingelserne for opstart af din Hydraloop-enhed.

6. Vedligeholdelse

Hvor ofte har en Hydraloop-enhed brug for vedligeholdelse?

En af fordelene ved Hydraloop-enheder er, at de ikke bruger filtre eller membraner, så de vil ikke tilstoppe, og du behøver aldrig at rense eller udskifte et filter. Dette reducerer også omkostningerne. Alle Hydraloop-enheder er fuldautomatiske og har en almindelig selvrensende tilstand.

Vi anbefaler et forebyggende vedligeholdelsestjek af din Hydraloop-installatør en gang hvert andet år.

Hvor lang tid tager en almindelig vedligeholdelsessession?

I gennemsnit vil en regelmæssig planlagt vedligeholdelsessession tage cirka 1 time.

Skal jeg udskifte nogen komponenter på Hydraloop-enheden?

Der er nogle specifikke komponenter, der skal udskiftes på enheden. Disse er UV-lampen, luftpumpen, overførselsrøret eller luftdiffusoren. Luftpumpen og UV-lamperne skal udskiftes hvert andet år.

Hvor ofte skal jeg udskifte UV-lampen?

UV-lampens forventede levetid er 3 år. Vi anbefaler, at du planlægger et forebyggende vedligeholdelsestjek af din enhed af din Hydraloop-installatør hvert andet år. Under dette tjek udskiftes UV-pæren.

Hvordan fjerner jeg ophobning af hårdhed i min Hydraloop-enhed?

En del af vedligeholdelsesprogrammet er afkalkning. Afkalkning sker ved at hælde citronsyre ned i bruserens afløb for at få det ind i enheden. Hydraloop-enheden vil derefter køre en intern rengøringscyklus for at afkalke væsentlige komponenter.

Har jeg brug for specielle rengøringsmidler eller vaskemidler?

Nej, du behøver ikke bruge specielle rengøringsmidler eller vaskemidler. Det eneste krav er, at du bruger produkter uden blegemiddel i dine badeværelsesrengøringsprodukter (til alle brusere og badekar, der er tilsluttet Hydraloop-enheden).

Hvad sker der, hvis jeg rengør bruseren eller badekarret med et produkt, der indeholder blegemiddel?

Hvis du rengør dit brusebad eller badekar med et produkt, der indeholder blegemiddel, skal du genstarte bioreaktoren med din Hydraloop APP. 'Opstartsproceduren' tager i øjeblikket 21 dage. Hydraloop tilbyder en bioreaktor Vitalizer (i form af et (gen)starterkit), som vil forkorte opstartsperioden til 7 dage.

Hvad sker der, hvis jeg farver mit hår under bruseren?

Du kan kun skylle hårfarve ud i brusebadet, efter at du har aktiveret APP'en til at skylle farveskyllevandet direkte til kloakken. Dette vil midlertidigt omdirigere det indkommende gråvand direkte til kloakken. Ellers vil det genanvendelige vand blive farvet og kan påvirke desinfektionen.

Hvordan genstarter jeg bioreaktoren?

I Hydraloop APP'en skal du vælge 'Opstartsprocedure'. Dette vil tømme tankene og genstarte bioreaktoren inde i Hydraloop-enheden. Under opstartsperioden vil enheden automatisk skifte til reservevand. Du kan bruge brusere og bade, som du altid gør. Når den biologiske behandling er fuldt operationel igen, vil Hydraloop-enheden tilbyde genanvendeligt vand igen.

'Opstartsproceduren' tager i øjeblikket 21 dage. Hydraloop tilbyder også en bioreaktorvitaliser – i form af et (gen)starterkit – som vil forkorte opstartsperioden til 7 dage.

Kan der være krydskontaminering mellem det genanvendelige vand og reservevandforsyningen?

Nej, der er ingen mulighed for disse to forbindelser at krydse. Der er en indbygget sikker luftspalte i Hydraloop-enheden, der forhindrer tilbagestrømning af genanvendeligt vand til backup-vandforbindelsen.

Hvor længe kan min Hydraloop-enhed være offline, hvis der er en længere strømafbrydelse?

Hvis Hydraloop-enheden ikke har strøm i mere end 1 time, vil den spilde sit indre vand. Når strømmen er tændt igen, fortsætter enheden igen sit normale program.

Er der lang opstartstid, hvis min enhed går online igen efter en strømafbrydelse?

Nej, opstarten tager kun et par minutter.

Hvem skal jeg kontakte for vedligeholdelse af min Hydraloop-enhed?

Kontakt venligst din installatør for vedligeholdelseshjælp. Dette skal være en akkrediteret installation eller partner af Hydraloop. Ellers kan du kontakte Hydraloop direkte, og de vil henvise dig til en lokal partner i dit område (support@hydraloop.com).

7. Alarmsystem
Hvordan ved jeg, om min Hydraloop-enhed er i alarmtilstand?

Hydraloop-enheden leveres med både en hørbar og visuel alarm. Der er et lys på forsiden af systemet, der skifter farve baseret på den tilstand, enheden er i.

Hvilken slags alarmer kan en Hydraloop-enhed opleve?

Potentielle alarmer kan indikere en UV-lampefejl, en højvandsalarm, luftpumpealarm, vandcirkulationsalarm og vandfordelingspumpealarm. Disse er alle meget usandsynlige.

Er der en hørbar alarm?

Hydraloop-enheden vil producere et stille bip, når der er en alarmtilstand. En advarsel vil også komme op på din smartphone (Hydraloop APP'en) samt din installatør Hydraloop Device Manager (HDM).

Hvad indikerer lysene på forsiden af Hydraloop-enheden?

Statuslysene på forsiden af Hydraloop-enhed angiver, hvilket stadium enheden er på:

Visuelle alarmmeddelelser:

Blå lys: Et blåt lys på LED-panelet indikerer, at der i øjeblikket ikke er nogen genanvendeligt vand tilgængeligt, og backupvand bruges til alle funktioner.
Blå 
hvid alternativt lys: Et blåt og hvidt skiftende lys på LED-panelet indikerer, at der er genanvendeligt vand i lagertank (T3), men ikke nok til en fuld vaskemaskinecyklus.
Hvidt lys: Et hvidt lys på LED-panelet indikerer, at der er tilstrækkelig volumen på genanvendeligt vand til alle anvendelser.
Grønt lys: Et grønt lys på LED-panelet indikerer, at den første opsamlingstank (T1) eller lagertank (T3) leder gråvand direkte til afløb (affald). Du ved nu, at enheden er i automatisk rengøringstilstand.
Lilla lys: Et lilla lys på LED-panelet indikerer, at Hydraloop-enheden registrerer, at vaskemaskinen er i drift.
Orange lys: Et orange lys på LED-panelet indikerer, at der er et problem med Hydraloop-enheden, og at gråvandet ikke behandles. Der skal handles.
Rødt lys: Et rødt lys på LED-panelet indikerer
 at der er et problem med Hydraloop-apparatet, og der kan ikke fordeles vand til toiletter og vaskemaskine. Kontakt straks din installatør eller salgsingeniør for at begynde fejlfindingsprocessen.

 

Hørbare alarmbeskeder:

Advarsel om høj vandstand: Buzzer alarm 2 bipper hvert minut, visuel alarm 2 pulser hvert minut

Luftpumpe fejl: Buzzer alarm 3 bip hvert minut, visuel alarm 3 pulser hvert minut

UV-lampe fejl: Buzzer alarm 4 bip hvert minut, visuel alarm 4 pulser hvert minut

Cirkulationsfejl ved re-desinfektion af vandbeholder: Buzzer alarm 5 bip hvert minut, visuel alarm 5 pulser hvert minut

Fejl i vanddistributionspumpen: Buzzer alarm 6 bip hvert minut, visuel alarm 6 pulser hvert minut

Vil min Hydraloop-enhed fortsætte med at fungere, når den er i en alarmtilstand?

Dette afhænger af typen af alarm. I de fleste tilfælde vil Hydraloop-enheden fortsætte med at fungere. Det betyder, at enheden muligvis har brug for opmærksomhed på komponenter på kort sigt (orange lys vises). Hvis der er en pumpesvigt (rødt lys vises), og der er behov for øjeblikkelig service, vil enheden ikke fortsætte med at fungere. Se venligst brugervejledningen for alle status og alarmer.

Vil jeg stadig have vand i alarmtilstand?

Du vil have brug af dit reservevand under en alarmtilstand, forudsat at der ikke er et problem med distributionspumpen.