Συχνές Ερωτήσεις

Πληροφορίες Hydraloop:

1. Λεπτομέρειες νερού

Τι είναι το γκρίζο νερό;

Το γκρίζο νερό είναι ελαφρώς μολυσμένα λύματα από μπάνιο και ντους, ντους και προαιρετικά από πλυντήρια ρούχων, νιπτήρες, μονάδες κλιματισμού και αντλίες θερμότητας. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με το μαύρο νερό που είναι λύματα από τουαλέτες, νεροχύτες κουζίνας, αποχετεύσεις δαπέδου και πλυντήρια πιάτων.

Τι είναι το επαναχρησιμοποιούμενο νερό Hydraloop;

Το επαναχρησιμοποιούμενο νερό είναι το γκρίζο νερό που έχει υποστεί επεξεργασία για να χρησιμοποιηθεί για ανάγκες μη πόσιμου νερού, όπως πλύσιμο τουαλέτας, πλυντήρια ρούχων ή/και εξωτερικές χρήσεις.

Είναι το επαναχρησιμοποιούμενο νερό από τη συσκευή Hydraloop μου ασφαλές για επαναχρησιμοποίηση;

Ναί. Το επαναχρησιμοποιούμενο νερό Hydraloop είναι καθαρό, διαυγές και απολυμασμένο. Η τεχνολογία επεξεργασίας που χρησιμοποιείται στη συσκευή Hydraloop έχει δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο NSF-350 και πληροί τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα. Το επαναχρησιμοποιούμενο νερό Hydraloop δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για πόσιμο, μαγείρεμα ή προσωπική υγιεινή (μπιντέ ή ντους χεριών).

Μπορώ να πίνω το επαναχρησιμοποιούμενο νερό από τη συσκευή Hydraloop μου;

ο Η συσκευή Hydraloop δεν σχεδιάστηκε για την παραγωγή πόσιμου νερού. 

Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω το επαναχρησιμοποιούμενο νερό από τη συσκευή μου Hydraloop για;

Το επαναχρησιμοποιούμενο νερό από τη συσκευή σας Hydraloop είναι κατάλληλο για ξέπλυμα τουαλέτας, πλυντήρια ρούχων, άρδευση κήπων ή/και πλήρωση πισινών.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το επαναχρησιμοποιούμενο νερό από τη συσκευή μου Hydraloop για το ντους, το μπάνιο ή τον μπιντέ μου;

Όχι. Υπάρχουν πρότυπα που αποφασίζουν για ποιο σκοπό μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το ανακυκλωμένο γκρίζο νερό. Αυτά διαφέρουν ανά χώρα. Το επαναχρησιμοποιούμενο νερό από μια συσκευή ανακύκλωσης γκρίζου νερού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λόγους προσωπικής υγιεινής.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το επαναχρησιμοποιούμενο νερό από τη συσκευή Hydraloop στην κουζίνα μου;

Όχι, αυτό είναι μη πόσιμο νερό. Επομένως, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε για την προετοιμασία φαγητού ή ποτών ή για το πλύσιμο πιάτων.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το επαναχρησιμοποιούμενο νερό από τη συσκευή Hydraloop για τον λαχανόκηπο μου;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επαναχρησιμοποιήσιμο νερό για την καλλιέργεια των καλλιεργειών.

Μπορεί η συσκευή μου Hydraloop να παράγει νερό ποιότητας πόσιμου νερού;

Όχι, το Η συσκευή Hydraloop δεν μπορεί να παράγει νερό που είναι ασφαλές για κατανάλωση. Η ανακύκλωση γκρίζου νερού είναι ένας τύπος επεξεργασίας που επεξεργάζεται το γκρίζο νερό για μη πόσιμες χρήσεις όπως το ξέπλυμα της τουαλέτας, η χρήση πλυντηρίου ρούχων ή/και η άρδευση. 

Λειτουργεί η συσκευή Hydraloop με γκρίζο νερό που περιέχει πολύ ασβέστιο (σκληρότητα);

Ναί. Εάν έχετε πολύ ασβέστιο στο νερό της βρύσης σας (το οποίο με τη σειρά του θα υπάρχει στο γκρίζο νερό σας), συνιστούμε να αφαιρείτε τα άλατα της συσκευής Hydraloop κάθε έξι μήνες με 500 cl (1 λίβρα) κιτρικού οξέος. Η Hydraloop APP θα σας συμβουλεύσει σχετικά με τον τρόπο αφαλάτωσης της συσκευής σας.

2. Πιστοποίηση

Χρειάζεται πιστοποίηση ένα σύστημα ανακύκλωσης γκρίζου νερού;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς λειτουργεί το σύστημα ανακύκλωσης γκρίζου νερού, επομένως είναι σημαντική η πιστοποίηση τρίτων. Το επίπεδο και ο τύπος της πιστοποίησης θα εξαρτηθούν από τους τοπικούς σας κώδικες και κανονισμούς υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Είναι σημαντικό η συσκευή Hydraloop να είναι πιστοποιημένη από τρίτους;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το σύστημα ανακύκλωσης γκρίζου νερού που διαθέτετε έχει αποδείξεις απόδοσης, προκειμένου να είστε σίγουροι ότι μπορεί να σας παρέχει καθαρό, απολυμασμένο επαναχρησιμοποιήσιμο νερό. Εγκαθιστώντας μια συσκευή πιστοποιημένη από τρίτους, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα παρέχει ασφαλές επαναχρησιμοποιήσιμο νερό για τις μη πόσιμες χρήσεις σας.

Τι είναι το NSF-350;

Η NSF είναι ένας οργανισμός που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες με παγκόσμια αναγνώριση για τις δοκιμές τρίτων που πραγματοποιεί σε προϊόντα επεξεργασίας νερού. Το πρότυπο NSF-350 καθορίζει απαιτήσεις υλικών, σχεδιασμού, κατασκευής και απόδοσης για επιτόπου συστήματα επεξεργασίας νερού οικιακής και εμπορικής επαναχρησιμοποίησης. Θέτουν επίσης απαιτήσεις ποιότητας νερού για τη μείωση των χημικών και μικροβιολογικών ρύπων για χρήση μη πόσιμου νερού.

Είναι η συσκευή μου Hydraloop πιστοποιημένη από τρίτους;

Ναι, η συσκευή σας Hydraloop είναι πιστοποιημένη από NSF/ANSI σύμφωνα με το πρότυπο NSF-350, PIA (Γερμανία) και KIWA. Η ποιότητα του νερού από τη συσκευή σας Hydraloop συμμορφώνεται επίσης με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Γκρι Νερού.

3. Προεγκατάσταση:

Πώς ανακυκλώνει η συσκευή Hydraloop το γκρίζο νερό μου;

Η συσκευή Hydraloop χρησιμοποιεί έναν μοναδικό συνδυασμό βιώσιμων τεχνολογιών επεξεργασίας νερού που εξασφαλίζει την υψηλότερη ποιότητα νερού, χωρίς να απαιτείται τακτική συντήρηση ή να βλάπτει το περιβάλλον.

Η πατενταρισμένη τεχνολογία της Hydraloop είναι φιλική προς τον καταναλωτή, ανέμελη και βιώσιμη. Η διαδικασία επεξεργασίας αφαιρεί τις τρίχες, τη βρωμιά, το σαπούνι και άλλες ρύπους από το γκρίζο νερό χωρίς τη χρήση φίλτρων, μεμβρανών ή χημικών ουσιών, επομένως δεν χρειάζεται καθαρισμός ή/και αλλαγή φίλτρων. Αυτό μειώνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος.

Η επεξεργασία γκρίζου νερού Hydraloop συνδυάζει έξι τεχνολογίες: καθίζηση, επίπλευση, επίπλευση διαλυμένου αέρα, κλασματοποίηση αφρού, αερόβιο βιοαντιδραστήρα και απολύμανση του επεξεργασμένου νερού με ισχυρό υπεριώδες φως, αδρανοποιώντας όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Πόσο διαρκεί η επεξεργασία του γκρίζου νερού;

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 3-4 ώρες.

Μπορεί η συσκευή μου Hydraloop να εγκατασταθεί σε εξωτερικούς χώρους;

Η συσκευή Hydraloop δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε εξωτερικούς χώρους. Πρέπει να προστατεύεται από τα στοιχεία και το άμεσο ηλιακό φως. Η θερμοκρασία του αέρα περιβάλλοντος πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 57-95 βαθμών F.

Πού στο σπίτι πρέπει να εγκαταστήσω τη συσκευή μου Hydraloop;

Η συσκευή Hydraloop μπορεί να εγκατασταθεί στο υπόγειο, στο πλυντήριο, στο θερμαινόμενο γκαράζ ή σε ένα μηχανολογικό δωμάτιο. Η συσκευή πρέπει να εγκατασταθεί σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγεται ο αέρας του περιβάλλοντος που γίνεται πολύ ζεστός ή κρύος. Ανάλογα με το πού είναι εγκατεστημένη η συσκευή θα καθορίσει εάν απαιτείται ή όχι αντλία ανύψωσης. Για παράδειγμα, εάν η συσκευή σας Hydraloop είναι εγκατεστημένη στον δεύτερο όροφο και το πλυντήριό σας βρίσκεται στον πρώτο όροφο, θα χρειαστεί να έχετε μια αντλία για να ανυψώσετε το γκρίζο νερό στο σύστημα.

Σε τι είδους σπίτι μπορεί να εγκατασταθεί μια συσκευή Hydraloop (νέα κατασκευή, μετασκευή);

Ενώ είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας συσκευής Hydraloop σε ένα έργο εκ των υστέρων, θα ήταν πολύ δαπανηρή λόγω των αλλαγών που απαιτούνται στην υδραυλική διάταξη του κτιρίου. Οι νέες κατασκευές είναι πολύ πιο αποδοτικές, καθώς ο εργολάβος σας μπορεί να σχεδιάσει τη διάταξη των υδραυλικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις οδηγίες της Hydraloop για την ανακύκλωση.

Τι μέγεθος συσκευής Hydraloop χρειάζομαι;

Το μέγεθος της συσκευής Hydraloop που χρειάζεται θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του σπιτιού ή της εγκατάστασης και από τον αριθμό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν νερό στο χώρο. Το Hydraloop διαθέτει ένα πρόγραμμα αριθμομηχανής που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εγκαταστάτες για να εισαγάγουν τις λεπτομέρειες της εφαρμογής σας προκειμένου να διασφαλίσουν ότι εξετάζεται η κατάλληλη συσκευή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τεχνικό προσωπικό της Hydraloop για να μιλήσετε απευθείας εάν η αριθμομηχανή δεν είναι επιλογή ή εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη βοήθεια στη διεύθυνση support@hydraloop.com.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της συσκευής H300 και H600 και του συστήματος Cascade;

Η κύρια διαφορά είναι το μέγεθος της συσκευής και η ικανότητα ανακύκλωσής της. Το H300 είναι ιδανικό για σπίτια με 4-6 άτομα ενώ το H600 είναι πιο κατάλληλο για σπίτια όπου η κατανάλωση νερού είναι μεγαλύτερη (4-10 άτομα). Ένα σύστημα Cascade είναι μια προσαρμοσμένη σχεδίαση με πολλαπλές συσκευές που λειτουργούν παράλληλα για μεγαλύτερους όγκους χρήσης νερού που έχετε σε εμπορικά κτίρια. Τα συστήματα Cascade είναι ιδανικά για αθλητικούς χώρους, ξενοδοχεία ή συγκροτήματα κατοικιών.

Μπορώ να ανακυκλώσω το γκρίζο νερό από τη λεκάνη του μπάνιου;

Η συσκευή H600 μπορεί να επεξεργαστεί το γκρίζο νερό από τις λεκάνες χειρός (όχι από τον νεροχύτη της κουζίνας) λόγω του σχεδιασμού διπλής χωρητικότητας. Δεν μπορείτε να συλλέξετε γκρίζο νερό από λεκάνες χειρός με τη συσκευή H300, καθώς αυτή η έξοδος παράγει μόνο μια μικρή ποσότητα νερού που μπορεί να διαταράξει έναν κύκλο καθαρισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις ισχύος για καθένα από τα μοντέλα;

Οι απαιτήσεις ισχύος θα αλλάξουν ανάλογα με τη γεωγραφική σας θέση. Η κατανάλωση ρεύματος δεν θα αλλάξει ανεξάρτητα από την τάση.

Ποια είναι η κατανάλωση ενέργειας καθενός από τα μοντέλα Hydraloop;

Η μέση κατανάλωση ενέργειας είναι 200 kWh/έτος.

Κάνει ήχο η συσκευή Hydraloop;

Σε κατάσταση αναμονής και κατά την επεξεργασία του γκρίζου νερού, η συσκευή Hydraloop δημιουργεί ήχο περίπου 44 db. Μπορείτε να το συγκρίνετε με τον ήχο ενός αθόρυβου πλυντηρίου πιάτων. Ο ήχος προέρχεται από την επίπλευση διαλυμένου αέρα (φυσαλίδες) μέσα στην ίδια τη συσκευή. Ένας άλλος ήχος που είναι αξιοσημείωτος είναι όταν η αντλία νερού αντλεί, αν και αυτό είναι μόνο για μια σύντομη στιγμή.

Τι συμβαίνει εάν εισέλθει πολύ νερό στη συσκευή;

Εάν ο όγκος του γκρίζου νερού που εισέρχεται στη συσκευή είναι πολύ μεγάλος, οι δεξαμενές θα υπερχειλίσουν αυτόματα στην αποχέτευση.

Τι συμβαίνει όταν έχει χρησιμοποιηθεί όλο το επαναχρησιμοποιούμενο νερό;

Μόλις η συσκευή διανείμει όλο το επαναχρησιμοποιήσιμο νερό που έχει περάσει από επεξεργασία, η συσκευή θα μεταβεί αυτόματα σε εφεδρικό νερό. Μόλις είναι διαθέσιμο το επαναχρησιμοποιούμενο νερό, η συσκευή θα αρχίσει αυτόματα να τροφοδοτεί ξανά τις μη πόσιμες πηγές σας.

Τι θα συμβεί αν φύγω για λίγες μέρες;

Εάν δεν ρέει γκρίζο νερό στη συσκευή για περισσότερες από 72 ώρες, θα μεταβεί αυτόματα σε «λειτουργία διακοπών». Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ξανά νερό στο σπίτι και παράγεται γκρίζο νερό, η συσκευή θα ξεκινήσει αυτόματα τα βήματα επεξεργασίας της.

Τι θα συμβεί αν φύγω για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Εάν φύγετε για περισσότερες από 3 εβδομάδες, η συσκευή Hydraloop θα αδειάσει αυτόματα όλο το επαναχρησιμοποιήσιμο νερό από τις δεξαμενές. Η συσκευή θα περιμένει μέχρι να επιστρέψετε από τις διακοπές και στη συνέχεια θα ξεκινήσει αυτόματα την επεξεργασία μόλις εισέλθει γκρίζο νερό στην είσοδο. Μην απενεργοποιείτε τη συσκευή Hydraloop! Η κατανάλωση ρεύματος θα είναι πολύ μικρή.

Υπάρχουν πρόσθετα για τη συσκευή Hydraloop;

Υπάρχει ένας προαιρετικός εκτροπέας εισόδου όταν θέλετε να φέρετε γκρίζο νερό από το πλυντήριο στη συσκευή καθώς και μια βοηθητική πρίζα εάν θέλετε να παρέχετε επαναχρησιμοποιούμενο νερό για σκοπούς άρδευσης.

Πόσες τουαλέτες μπορούν να συνδεθούν σε μια συσκευή Hydraloop;

Μια μεμονωμένη συσκευή Hydraloop H300 ή H600 μπορεί να τροφοδοτήσει έως και τέσσερις (4) τουαλέτες σε μέγιστη απόσταση 20 μέτρα πλάτος και 12 μέτρα ύψος. Τα συστήματα Cascade μπορούν να εξοπλιστούν με μια εξωτερική ενισχυτική αντλία για να επεκτείνουν το εύρος και τον αριθμό των τουαλετών.

Μπορούν να συνδεθούν περισσότερα από ένα πλυντήρια σε μια συσκευή Hydraloop;

Μια συσκευή Hydraloop μπορεί να συνδεθεί σε ένα (1) πλυντήριο ρούχων. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί το πρόγραμμα του πλυντηρίου για την παροχή επαναχρησιμοποιήσιμου ή εφεδρικού νερού. Εάν είναι συνδεδεμένα περισσότερα από ένα πλυντήρια, αυτή η διαδικασία δεν θα λειτουργήσει.

Ποια είναι η εγγύηση για μια συσκευή Hydraloop;

Η περίοδος εγγύησης για τη συσκευή σας Hydraloop καθορίζεται στο Πιστοποιητικό Εγγύησής σας για περίοδο δύο ετών σε συγκεκριμένα εξαρτήματα. Αυτό το Πιστοποιητικό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εθνική νομοθεσία. Προσφέρουμε την επιλογή Hydraloop Care για επέκταση της εγγύησης σε όλα τα εξαρτήματα για 5 χρόνια ή περισσότερο. Το Hydraloop Care παρατείνεται έως και 20 χρόνια. Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής μιας συσκευής Hydraloop;

Η διάρκεια ζωής μιας συσκευής Hydraloop είναι τουλάχιστον 20 χρόνια.

Πόσο χώρο χρειάζεται μια συσκευή Hydraloop;

Υπάρχουν δύο μοντέλα Hydraloop για να διαλέξετε, το H300 και το H600. Οι διαστάσεις και των δύο συσκευών αναφέρονται παρακάτω:

H300 Διαστάσεις (Υ x Π x Μ)

189 x 82 x 35 cm,

74" x 32" x 14"

H600 Διαστάσεις: (Υ x Π X Μ)

189 x 82 x 70 εκ

74" x 32" x 27,5"

 

Το H300 απαιτεί 60 εκατοστά χώρο μπροστά από τη συσκευή για εύκολη πρόσβαση για σέρβις και συντήρηση.

Το H600 απαιτεί 60 εκατοστά χώρο τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος της συσκευής, τοποθετημένα με την πλευρά του στον τοίχο.

Ποια είναι η χωρητικότητα της δεξαμενής της συσκευής H300;

Η συσκευή H300 μπορεί να χωρέσει μέγιστο όγκο 300L νερού. 180 λίτρα γκρίζου νερού και 120 λίτρα επαναχρησιμοποιούμενου νερού.

Ποια είναι η χωρητικότητα της δεξαμενής της συσκευής H600;

Η συσκευή H600 μπορεί να χωρέσει μέγιστο όγκο 600 λίτρων νερού. 360 λίτρα γκρίζου νερού και 240 λίτρα επαναχρησιμοποιούμενου νερού.

Ποιος είναι ο όγκος επαναχρησιμοποιούμενου νερού που μπορεί να παράγει κάθε συσκευή την ημέρα;

Ο όγκος επαναχρησιμοποιούμενου νερού που μπορεί να παράγει κάθε συσκευή θα εξαρτηθεί από την ποσότητα του νερού που χρησιμοποιείται, από το πόσα άτομα βρίσκονται στο σπίτι/την εγκατάσταση και από το πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιούν το νερό τους. Είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες συσκευών να γνωρίζουν πότε χρησιμοποιούν το νερό τους, καθώς η χρήση του νερού θα καθορίσει πόσο νερό μπορούν τελικά να εξοικονομήσουν με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, εάν μια οικογένεια κάνει ντους το AM, τότε πρέπει να συνηθίσει να τρέχει τα ρούχα της στο PM προκειμένου να εκμεταλλευτεί πλήρως το επαναχρησιμοποιούμενο νερό που έχει παραχθεί όλη την ημέρα.

Απαιτεί η συσκευή Hydraloop πρίζα;

Ναί. Η επιτοίχια πρίζα πρέπει να διαθέτει προστασία γείωσης και θα πρέπει κατά προτίμηση να τοποθετείται πάνω ή δίπλα από τη συσκευή. 

Ποιο είναι το ελάχιστο βάρος που πρέπει να μπορεί να φέρει το δάπεδο;

Η συσκευή Hydraloop H300 έχει ξηρό βάρος 92 κιλά. Όταν γεμίσει με νερό, έχει μέγιστο βάρος 382 κιλά.

Η συσκευή Hydraloop H600 έχει ξηρό βάρος 175 κιλά. Όταν γεμίσει με νερό, έχει μέγιστο βάρος 760 κιλά.

Πριν εγκαταστήσετε τη συσκευή, βεβαιωθείτε ότι το δάπεδο μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον 800 κιλά ανά m2 (για τη συσκευή H300) ή 1.000 κιλά (για τη συσκευή H600).

Είναι σωστά διαρρυθμισμένη η διαμόρφωση των σωληνώσεων;

Πριν εγκαταστήσετε τη συσκευή σας Hydraloop, πρέπει να ανατρέξετε στον οδηγό και στη λίστα ελέγχου για το Recycle Ready που παρέχει το Hydraloop. Αυτό θα σας καθοδηγήσει για το πώς να ρυθμίσετε τη διαμόρφωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων εντός του σπιτιού/εγκαταστάσεως πριν από την εγκατάσταση. Η λίστα ελέγχου ετοιμότητας για ανακύκλωση πρέπει να υποβληθεί στον συνεργάτη σας στο Hydraloop πριν προχωρήσετε στη θέση σε λειτουργία.

Πώς φαίνονται οι συνδέσεις;

 

4. Εγκατάσταση

Πώς μπορώ να συνδέσω τη συσκευή μου Hydraloop;

Η συσκευή Hydraloop πρέπει να έχει το γκρίζο νερό από τις πηγές σας (ντους/μπανιέρα και/ή πλυντήριο ρούχων) να εισέρχεται στην είσοδο, να τροφοδοτείται το εφεδρικό νερό (βρύση ή βροχή) στη συσκευή, να έχει ρυθμιστεί σύνδεση με την αποχέτευση, να έχει ξεχωριστό επαναχρησιμοποιούμενες εξόδους νερού σε: τουαλέτες, πλυντήριο ρούχων και/ή πλήρωση κήπου/πισίνας. Η συσκευή απαιτεί επίσης μια τυπική πρίζα, καθώς και μια μόνιμη σύνδεση WiFi.

Πώς μπορώ να παρέχω εφεδρικό νερό στη συσκευή μου Hydraloop;

Στη θέση εγκατάστασης της συσκευής Hydraloop πρέπει να υπάρχει εφεδρική σύνδεση νερού. Αυτό το εφεδρικό νερό (ή το νερό της βροχής) θα πρέπει να συνδεθεί με μια σύνδεση αρσενικού σπειρώματος 1/2" (MNPT) με τη βοήθεια ενός διπλού θηλυκού εύκαμπτου σωλήνα με σπείρωμα 1/2" (παρέχεται με το σύστημα). Η σύνδεση εφεδρικού νερού και επαναχρησιμοποιούμενου νερού είναι πανομοιότυπα όσον αφορά την εγκατάσταση.

Πόσες συνδέσεις πρίζας υπάρχουν;

Η συσκευή Hydraloop διαθέτει έως και 3 επαναχρησιμοποιούμενες εξόδους νερού. Η πρώτη πρίζα είναι αφιερωμένη στην τροφοδοσία επαναχρησιμοποιήσιμου νερού στις τουαλέτες για το ξέπλυμα, η δεύτερη για το πλυντήριο και η τρίτη προαιρετικά χρησιμοποιείται για πλήρωση κήπου/άρδευσης/πισίνας.

Είναι δύσκολο να αποσυνδέσετε τη συσκευή Hydraloop;

Η συσκευή Hydraloop δεν είναι δύσκολο να αποσυνδεθεί, ωστόσο δεν συνιστούμε να μην αποσυνδέετε το σύστημα σε τακτική βάση. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να απενεργοποιήσετε την εφεδρική παροχή νερού και την τροφοδοσία και, στη συνέχεια, να αποσυνδέσετε όλες τις φυσικές συνδέσεις. Για να διατηρηθεί το τρεχούμενο νερό παντού, συνιστάται η απευθείας σύνδεση από το εφεδρικό νερό στις επαναχρησιμοποιούμενες εξόδους νερού καθώς και μια γραμμή εισόδου γκρίζου νερού στην αποχέτευση.

Μπορώ να συνδυάσω Συσκευή Hydraloop με παγίδα λίπους ή αναχαιτιστή λίπους για την ανακύκλωση του γκρίζου νερού από την κουζίνα μου;

Όχι, δεν το επιτρέπουμε. Οι συσκευές Hydraloop δεν είναι σχεδιασμένες ούτε κατάλληλες για την ανακύκλωση του γκρίζου νερού της κουζίνας.

1. Το γκρίζο νερό από το νεροχύτη της κουζίνας και το πλυντήριο πιάτων σας είναι μόνο μια μικρή ποσότητα σε σύγκριση με το γκρίζο νερό που παράγεται από το ντους και το μπάνιο σας. Το νερό που θα εξοικονομούσατε από τις λιποπαγίδες της κουζίνας δεν θα έφτανε το κόστος της εγκατάστασης μιας λιποπαγίδας ή της διάταξης αναχαίτισης λίπους.

2. Ακόμη και μετά τη διέλευση από παγίδα λίπους ή αναχαιτιστή λίπους, το γκρίζο νερό της κουζίνας εξακολουθεί να είναι πολύ βρώμικο για επεξεργασία γκρίζου νερού σε Συσκευή Hydraloop.

Μπορώ να συνδυάσω επαναχρησιμοποιούμενο νερό από τη συσκευή μου Hydraloop με δεξαμενή βρόχινου νερού;

Ναι μπορείς. Έχουμε πελάτες που χρησιμοποιούν αυτόν τον συνδυασμό και τελικά μείωσαν την κατανάλωση νερού βρύσης από 150 λίτρα ανά άτομο την ημέρα σε 15 λίτρα ανά άτομο την ημέρα.

Μπορείτε να συνδέσετε το δικό σας Συσκευή Hydraloop με σύστημα όμβριων υδάτων με δύο τρόπους:

  1. Ως εφεδρική πηγή για το Συσκευή Hydraloop (αντί για νερό βρύσης) με την προϋπόθεση ότι το νερό της βροχής έχει προεπεξεργαστεί με διήθηση και απολύμανση.
  2. Για να μεταφέρετε το πλεόνασμα επαναχρησιμοποιούμενου νερού στη δεξαμενή βρόχινου νερού.
Μπορώ να συλλέξω το νερό της βροχής και να το επεξεργαστώ από α Συσκευή Hydraloop;

Όχι, το μέγεθος της δεξαμενής του καθενός Η συσκευή Hydraloop έχει σχεδιαστεί για καθημερινή εισαγωγή νερού ντους/μπανιέρας. Το νερό της βροχής μπορεί να παραχθεί σε μεγάλους όγκους και η χωρητικότητα αποθήκευσης των δεξαμενών της συσκευής δεν έχει σχεδιαστεί για αυτούς τους όγκους.

Γιατί το νερό της βροχής πρέπει να φιλτράρεται πριν το φέρει στη συσκευή Hydraloop;

Καθώς το νερό της βροχής μπορεί να έρθει σε επαφή με πολλές διαφορετικές επιφάνειες, είναι σημαντικό να γίνεται προδιήθηση και απολύμανση του νερού της βροχής πριν από την είσοδο στη συσκευή Hydraloop.

Μπορεί η συσκευή Hydraloop να αντικαταστήσει μια δεξαμενή βρόχινου νερού ή να μειώσει το μέγεθος και το κόστος της;

Όταν εγκαθιστάτε ένα Συσκευή Hydraloop, μπορείτε να διαστασιολογήσετε τη δεξαμενή βρόχινου νερού σας μόνο για άρδευση, γιατί θα χρησιμοποιήσετε το επαναχρησιμοποιούμενο νερό για το ξέπλυμα της τουαλέτας και το πλυντήριο. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανακυκλώσετε έως και 75.000 λίτρα / 21.000 γαλόνια γκρίζου νερού με τη συσκευή H300 και 150.000 / 40.000 γαλόνια με τη συσκευή H600 ετησίως.

Εάν ανακυκλώνετε περισσότερο γκρίζο νερό από αυτό που χρησιμοποιείτε μέσα στο κτίριο, το Η συσκευή Hydraloop μπορεί να αντλήσει το πλεόνασμα σε μια δεξαμενή βρόχινου νερού. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Hydraloop επαναχρησιμοποιούμενο νερό για να ποτίσετε τον κήπο και να βελτιστοποιήσετε τη χρήση όλου του επαναχρησιμοποιούμενου νερού. Μπορείτε επίσης να συνεχίσετε να συλλέγετε το νερό της βροχής σε μια δεξαμενή για άρδευση κήπου.

Πιστεύουμε ότι το νερό της βροχής θα πρέπει να συμβάλλει στον υδρολογικό κύκλο και να μην ρέει στην αποχέτευση. Χρησιμοποιώντας Hydraloop επαναχρησιμοποιήσιμο νερό τόσο μέσα όσο και έξω, και το νερό της βροχής έξω φτάνετε στον πιο βιώσιμο τρόπο επαναχρησιμοποίησης του γκρίζου νερού.

Μπορεί να εγκατασταθεί μια συσκευή Hydraloop σε υπάρχον κτίριο;

Ναί. Μια συσκευή Hydraloop μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων σε υπάρχοντα σπίτια και διαμερίσματα. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κτίριο είναι έτοιμο για ανακύκλωση με την απαιτούμενη διαμόρφωση υδραυλικών εγκαταστάσεων. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την προετοιμασία των υδραυλικών σας στο Ενημερωτικό Φύλλο «Έτοιμο για την Ανακύκλωση του Κτιρίου σας».

 

Κατά τη μετασκευή ενός σπιτιού, όλα τα υπάρχοντα υδραυλικά πρέπει να αφαιρεθούν και να επανεγκατασταθούν, επομένως η προετοιμασία του κτιρίου σας για ανακύκλωση μπορεί να είναι δαπανηρή. Ο πιο οικονομικός τρόπος εγκατάστασης μιας συσκευής Hydraloop είναι ο συνδυασμός της εγκατάστασης με μια ανακαίνιση σπιτιού ή μπάνιου.

Μπορεί να εγκατασταθεί μια συσκευή Hydraloop σε νέο κτίριο;

Ναί. Μια συσκευή Hydraloop μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε νέο κτίριο, εάν τα υδραυλικά έχουν εγκατασταθεί σωστά. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κτίριο είναι έτοιμο για ανακύκλωση. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την προετοιμασία των υδραυλικών σας στο ενημερωτικό φυλλάδιο «Έτοιμο για την ανακύκλωση του κτιρίου σας».

Απαιτεί το σύστημα Hydraloop χρόνο εκκίνησης πριν τεθεί σε λειτουργία;

Κάθε σύστημα Hydraloop έχει χρόνο εκκίνησης 21 ημερών. Αυτό απαιτείται από το πρότυπο NSF-350.

Μπορώ να αποφασίσω την προτεραιότητα της επαναχρησιμοποίησης του ανακυκλωμένου γκρίζου νερού (δηλαδή τουαλέτες, πλυντήρια και κήπος);

Ναί. Το σύστημα Hydraloop ελέγχεται από μια εφαρμογή στο smartphone σας. Με αυτήν την εφαρμογή μπορείτε να ορίσετε προτεραιότητες για να έχετε την πιο αποτελεσματική χρήση του νερού. Για παράδειγμα, για να έχει το πλυντήριό σας πρόσβαση πρώτα στο ανακυκλωμένο γκρίζο νερό. Στην εφαρμογή θα πηγαίνατε στις Ρυθμίσεις και μετά στις Προτεραιότητες και θα κάνατε την επιλογή σας.

Πόσο δύσκολο είναι να εγκαταστήσετε μια μονάδα Hydraloop;

Ένας έμπειρος εγκαταστάτης θα διαχειριστεί την εγκατάσταση ενός συστήματος Hydraloop με ευκολία. Μέρος της εγκατάστασης είναι η θέση σε λειτουργία, κάτι που θα εξηγηθεί με τη χρήση της εφαρμογής Hydraloop. Το συνολικό επίπεδο εγκατάστασης είναι εύκολο έως μεσαίο. Οι εργασίες προετοιμασίας για το σύστημα Hydraloop θα ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι του συστήματος Hydraloop.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την εγκατάσταση ενός συστήματος Hydraloop;

Εάν η εξωτερική εγκατάσταση (του κτιρίου) έχει προετοιμαστεί σύμφωνα με το έγγραφο Recycle Ready τότε η εγκατάσταση και η θέση σε λειτουργία του συστήματος θα διαρκέσει λιγότερο από 2 ώρες.

Μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει ένα σύστημα Hydraloop;

Το σύστημα Hydraloop είναι προϊόν υψηλής τεχνολογίας και μπορεί να εγκατασταθεί μόνο από διαπιστευμένο εγκαταστάτη/υδραυλικό. Μόνο έτσι μπορούμε να προσφέρουμε την εγγύησή μας.

5. Online Σύνδεση

Πού μπορώ να βρω τις οδηγίες για τη ρύθμιση της εφαρμογής Hydraloop;

Η εφαρμογή Hydraloop εξηγείται πολύ καλά κατά τη λήψη της ίδιας της εφαρμογής. Αφού εγκατασταθεί η εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, ξεκινήστε με τη διαδικασία «ρύθμιση δικτύου WiFi» κάτω από το κουμπί «Εγκατάσταση».

Τι πληροφορίες μπορώ να λάβω από την ίδια την Hydraloop APP;

Η εφαρμογή θα εμφανίσει τα τρέχοντα επίπεδα της δεξαμενής σας, την τρέχουσα και προηγούμενη εξοικονόμηση νερού και τις πληροφορίες κατάστασης της συσκευής Hydraloop. Παρέχει επίσης συντομεύσεις σε εγχειρίδια, συχνές ερωτήσεις και πολλά άλλα.

Γιατί παρακολουθείτε τη συσκευή Hydraloop στον κεντρικό διακομιστή;

Όλες οι λειτουργικές συσκευές Hydraloop συνδέονται με τον κεντρικό διακομιστή για απομακρυσμένη παρακολούθηση, απομακρυσμένη εξυπηρέτηση και ενημερώσεις λογισμικού over-the-air.

Η συσκευή Hydraloop πρέπει να είναι συνεχώς συνδεδεμένη και συνδεδεμένη στον κεντρικό διακομιστή;

Κατ' αρχήν ναι. Η συσκευή σας πρέπει να συνδεθεί στον κεντρικό διακομιστή. Δεν υπάρχει πρόβλημα εάν η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο δεν είναι 100% σταθερή. Η συσκευή σας Hydraloop μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σύνδεση διακομιστή για περιορισμένο χρονικό διάστημα (έως και επτά ημέρες). Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να απενεργοποιείτε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Ποια δεδομένα παρακολουθεί ο κεντρικός διακομιστής;

Ο κεντρικός διακομιστής παρακολουθεί την κατάσταση της συσκευής Hydraloop (λειτουργία, λειτουργία διακοπών κ.λπ.), καθώς και τα επίπεδα της δεξαμενής, τις θέσεις των βαλβίδων, τις ρυθμίσεις της αντλίας και τους μετατοπισμένους όγκους νερού με την πάροδο του χρόνου.

Πώς μπορείτε να εγγυηθείτε ότι ο κεντρικός διακομιστής είναι πάντα συνδεδεμένος;

Ο κεντρικός διακομιστής Hydraloop εκτελείται στις εγκαταστάσεις ενός πιστοποιημένου παρόχου φιλοξενίας με ασφαλή προστασία δεδομένων και υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Πώς λειτουργεί η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ της συσκευής μου Hydraloop και του κεντρικού διακομιστή; Είναι τα δεδομένα μου ασφαλή;

Η συσκευή σας Hydraloop διαθέτει ασφαλή σύνδεση TCP με τον κεντρικό διακομιστή. Η συσκευή σας μπορεί να επικοινωνήσει με τον κεντρικό διακομιστή μόνο εάν ο διακομιστής στείλει ένα συγκεκριμένο σήμα. Η συσκευή δεν μπορεί να επικοινωνήσει με άλλους διακομιστές Διαδικτύου.

Η συσκευή μου Hydraloop έχει εγκατασταθεί, αλλά το Hydraloop APP μου δεν εμφανίζει επαναχρησιμοποιήσιμο νερό, γιατί;

Αυτό σημαίνει ότι είτε η συσκευή Hydraloop δεν έχει επεξεργαστεί κανένα γκρίζο νερό εκείνη τη στιγμή, είτε η εφαρμογή δεν είναι συνδεδεμένη στον Διακομιστή Hydraloop. Σε αυτήν την περίπτωση, εγκαταστήστε ξανά την APP σας και συνδέστε την ξανά με τη συσκευή Hydraloop ακολουθώντας τις οδηγίες όπως εξηγούνται στην APP στην ενότητα «Σάρωση/εισαγωγή αναγνωριστικού Hydraloop».

Μπορώ να αλλάξω το δίκτυο WiFi;

Ναι μπορείς. Πριν αλλάξετε το δίκτυο WiFi, θα πρέπει να τερματίσετε το παλιό σήμα WiFi. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα όπως εξηγούνται στο εγχειρίδιο εγκατάστασης.

Τι συμβαίνει εάν η σύνδεσή μου στο διαδίκτυο είναι ασταθής ή διακοπεί;

Δεν γίνεται τίποτα, αρκεί να αποκατασταθεί η σύνδεση εντός 7 ημερών.

Υπάρχει τρόπος να τρέξω τη συσκευή μου Hydraloop χωρίς WiFi;

Όχι, η συσκευή Hydraloop μπορεί να λειτουργήσει μόνο με μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Διαφορετικά, η συσκευή δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία και επομένως δεν εγγυάται την απόδοση της ποιότητας του επαναχρησιμοποιούμενου νερού. Η μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο είναι μία από τις προϋποθέσεις εκκίνησης της συσκευής Hydraloop.

6. Συντήρηση

Πόσο συχνά χρειάζεται συντήρηση μια συσκευή Hydraloop;

Ένα από τα πλεονεκτήματα της συσκευής Hydraloop είναι ότι δεν χρησιμοποιούν φίλτρα ή μεμβράνες, επομένως δεν θα φράξουν και δεν χρειάζεται ποτέ να καθαρίσετε ή να αντικαταστήσετε ένα φίλτρο. Αυτό μειώνει και το κόστος. Όλες οι συσκευές Hydraloop είναι πλήρως αυτόματες και διαθέτουν κανονική λειτουργία αυτοκαθαρισμού.

Συνιστούμε έναν έλεγχο προληπτικής συντήρησης από τον εγκαταστάτη Hydraloop σας μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Πόσο χρόνο διαρκεί μια τακτική συνεδρία συντήρησης;

Κατά μέσο όρο, μια τακτική προγραμματισμένη συνεδρία συντήρησης θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα.

Χρειάζεται να αντικαταστήσω κάποια εξαρτήματα στη συσκευή Hydraloop;

Υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα εξαρτήματα που θα πρέπει να αντικατασταθούν στη συσκευή. Αυτά είναι η λάμπα UV, η αντλία αέρα, ο σωλήνας μεταφοράς ή ο διαχύτης αέρα. Η αντλία αέρα και οι λαμπτήρες UV πρέπει να αντικαθίστανται κάθε δύο χρόνια.

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστώ τη λάμπα UV;

Η αναμενόμενη διάρκεια ζωής της λάμπας UV είναι 3 χρόνια. Συνιστούμε να προγραμματίζετε έναν έλεγχο προληπτικής συντήρησης για τη συσκευή σας από τον εγκαταστάτη Hydraloop κάθε δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτού του ελέγχου, η λάμπα UV ανταλλάσσεται.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τη συσσώρευση σκληρότητας στη συσκευή μου Hydraloop;

Μέρος του προγράμματος συντήρησης είναι η αφαλάτωση. Η αφαίρεση αλάτων γίνεται ρίχνοντας κιτρικό οξύ στην αποχέτευση του ντους για να μπει στη συσκευή. Στη συνέχεια, η συσκευή Hydraloop θα εκτελέσει έναν εσωτερικό κύκλο καθαρισμού για την αφαλάτωση βασικών εξαρτημάτων.

Χρειάζομαι ειδικά προϊόντα καθαρισμού ή απορρυπαντικά ρούχων;

Όχι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα καθαρισμού ή απορρυπαντικά πλυντηρίου. Η μόνη προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα χωρίς χλωρίνη στα προϊόντα καθαρισμού του μπάνιου σας (για όλα τα ντους και τα μπάνια που είναι συνδεδεμένα στη συσκευή Hydraloop).

Τι θα συμβεί αν καθαρίσω το ντους ή το μπάνιο με ένα προϊόν που περιέχει χλωρίνη;

Εάν καθαρίζετε το ντους ή το μπάνιο σας με ένα προϊόν που περιέχει λευκαντικό, θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον βιοαντιδραστήρα με το Hydraloop APP. Η «διαδικασία εκκίνησης» διαρκεί επί του παρόντος 21 ημέρες. Η Hydraloop προσφέρει έναν βιοαντιδραστήρα Vitalizer (με τη μορφή κιτ (εκ νέου) εκκίνησης) που θα συντομεύσει την περίοδο εκκίνησης σε 7 ημέρες.

Τι θα συμβεί αν βάψω τα μαλλιά μου στο ντους;

Μπορείτε να ξεπλύνετε τη βαφή μαλλιών στο ντους μόνο αφού έχετε ενεργοποιήσει την APP για να ξεπλύνετε το νερό ξεβγάλματος της βαφής απευθείας στην αποχέτευση. Αυτό θα ανακατευθύνει προσωρινά το εισερχόμενο γκρίζο νερό απευθείας στην αποχέτευση. Διαφορετικά το επαναχρησιμοποιούμενο νερό θα χρωματιστεί και μπορεί να επηρεάσει την απολύμανση.

Πώς μπορώ να επανεκκινήσω τον βιοαντιδραστήρα;

Στην εφαρμογή Hydraloop, επιλέξτε «Διαδικασία εκκίνησης». Αυτό θα αδειάσει τις δεξαμενές και θα επανεκκινήσει τον βιοαντιδραστήρα μέσα στη συσκευή Hydraloop. Κατά την περίοδο εκκίνησης, η συσκευή θα μεταβεί αυτόματα σε εφεδρικό νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ντους και τα μπάνια όπως κάνετε πάντα. Όταν ο βιολογικός καθαρισμός είναι και πάλι πλήρως λειτουργικός, η συσκευή Hydraloop θα προσφέρει ξανά επαναχρησιμοποιήσιμο νερό.

Η «Διαδικασία εκκίνησης» διαρκεί επί του παρόντος 21 ημέρες. Το Hydraloop προσφέρει επίσης ένα αναζωογονητικό βιοαντιδραστήρα – με τη μορφή κιτ (εκ νέου) εκκίνησης – το οποίο θα συντομεύσει την περίοδο εκκίνησης σε 7 ημέρες.

Μπορεί να υπάρξει διασταυρούμενη μόλυνση μεταξύ του επαναχρησιμοποιούμενου νερού και της εφεδρικής παροχής νερού;

Όχι, δεν υπάρχει καμία ευκαιρία να διασταυρωθούν αυτές οι δύο συνδέσεις. Υπάρχει ένα ενσωματωμένο ασφαλές διάκενο αέρα στη συσκευή Hydraloop που εμποδίζει την αντίστροφη ροή επαναχρησιμοποιούμενου νερού στη σύνδεση εφεδρικού νερού.

Πόσο καιρό μπορεί η συσκευή μου Hydraloop να είναι εκτός σύνδεσης εάν υπάρχει εκτεταμένη διακοπή ρεύματος;

Εάν η συσκευή Hydraloop δεν έχει ρεύμα για περισσότερο από 1 ώρα, θα σπαταλήσει το εσωτερικό της νερό. Μόλις επανέλθει η τροφοδοσία, η συσκευή θα συνεχίσει ξανά το κανονικό της πρόγραμμα.

Υπάρχει μεγάλος χρόνος εκκίνησης εάν η συσκευή μου επανέλθει στο διαδίκτυο μετά από διακοπή ρεύματος;

Όχι, η εκκίνηση θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά.

Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω για συντήρηση στη συσκευή μου Hydraloop;

Επικοινωνήστε με τον εγκαταστάτη σας για βοήθεια στη συντήρηση. Αυτό θα πρέπει να είναι διαπιστευμένη εγκατάσταση ή συνεργάτης της Hydraloop. Διαφορετικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Hydraloop και θα σας κατευθύνουν σε έναν τοπικό συνεργάτη στην περιοχή σας (support@hydraloop.com).

7. Σύστημα συναγερμού
Πώς μπορώ να ξέρω εάν η συσκευή μου Hydraloop βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού;

Η συσκευή Hydraloop διαθέτει ηχητικό και οπτικό συναγερμό. Υπάρχει ένα φως στο μπροστινό μέρος του συστήματος που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συσκευή.

Τι είδους συναγερμούς μπορεί να έχει μια συσκευή Hydraloop;

Οι πιθανοί συναγερμοί μπορεί να υποδηλώνουν βλάβη της λάμπας UV, συναγερμό υψηλής πίεσης νερού, συναγερμό αντλίας αέρα, συναγερμό κυκλοφορίας νερού και συναγερμό αντλίας διανομής νερού. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά απίθανα.

Υπάρχει ηχητικός συναγερμός;

Η συσκευή Hydraloop θα παράγει ένα αθόρυβο ηχητικό σήμα όταν υπάρχει συνθήκη συναγερμού. Θα εμφανιστεί επίσης μια ειδοποίηση στο smartphone σας (την εφαρμογή Hydraloop) καθώς και στους εγκαταστάτες σας Hydraloop Device Manager (HDM).

Τι δείχνουν τα φώτα στο μπροστινό μέρος της συσκευής Hydraloop;

Τα φώτα κατάστασης στο μπροστινό μέρος του Η συσκευή Hydraloop δείχνει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συσκευή:

Ειδοποιήσεις οπτικού συναγερμού:

Μπλε φως: Μια μπλε λυχνία στον πίνακα LED υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή επαναχρησιμοποιήσιμο νερό διαθέσιμο και χρησιμοποιείται εφεδρικό νερό για όλες τις λειτουργίες.
Μπλε 
άσπρο εναλλακτικό φως: Ένα μπλε και άσπρο εναλλασσόμενο φως στον πίνακα LED υποδεικνύει ότι υπάρχει επαναχρησιμοποιήσιμο νερό στη δεξαμενή αποθήκευσης (T3), αλλά όχι αρκετό για έναν πλήρη κύκλο πλυντηρίου.
Λευκό φως: Ένα λευκό φως στον πίνακα LED υποδεικνύει ότι υπάρχει επαρκής ένταση επαναχρησιμοποιήσιμο νερό για όλες τις χρήσεις.
Πράσινο φως: Μια πράσινη λυχνία στον πίνακα LED υποδεικνύει ότι η πρώτη δεξαμενή συλλογής (T1) ή η δεξαμενή αποθήκευσης (T3) κατευθύνει το γκρίζο νερό απευθείας στην αποχέτευση (απόβλητα). Τώρα γνωρίζετε ότι η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία αυτόματου καθαρισμού.
Μωβ φως: Μια μωβ λυχνία στον πίνακα LED υποδεικνύει ότι η συσκευή Hydraloop ανιχνεύει ότι το πλυντήριο βρίσκεται σε λειτουργία.
Πορτοκαλί φως: Ένα πορτοκαλί φως στον πίνακα LED υποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη συσκευή Hydraloop και ότι το γκρίζο νερό δεν επεξεργάζεται. Πρέπει να ληφθούν μέτρα.
Κόκκινο φως: Ένα κόκκινο φως στον πίνακα LED υποδεικνύει
 ότι υπάρχει πρόβλημα με τη συσκευή Hydraloop και δεν μπορεί να διανεμηθεί νερό στις τουαλέτες και στο πλυντήριο. Επικοινωνήστε αμέσως με τον εγκαταστάτη ή τον μηχανικό πωλήσεων για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.

 

Ειδοποιήσεις ηχητικού συναγερμού:

Προειδοποίηση για υψηλή στάθμη νερού: Συναγερμός βομβητή 2 μπιπ κάθε λεπτό, οπτικός συναγερμός 2 παλμοί κάθε λεπτό

Βλάβη αντλίας αέρα: Συναγερμός βομβητή 3 μπιπ κάθε λεπτό, οπτικός συναγερμός 3 παλμοί κάθε λεπτό

Αστοχία λαμπτήρα UV: Συναγερμός βομβητή 4 μπιπ κάθε λεπτό, οπτικός συναγερμός 4 παλμοί κάθε λεπτό

Αποτυχία κυκλοφορίας εκ νέου απολύμανσης δεξαμενής αποθήκευσης νερού: Συναγερμός βομβητή 5 μπιπ κάθε λεπτό, οπτικός συναγερμός 5 παλμοί κάθε λεπτό

Βλάβη αντλίας διανομής νερού: Συναγερμός βομβητή 6 μπιπ κάθε λεπτό, οπτικός συναγερμός 6 παλμοί κάθε λεπτό

Θα συνεχίσει να λειτουργεί η συσκευή μου Hydraloop όταν βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού;

Αυτό θα εξαρτηθεί από τον τύπο του συναγερμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις η συσκευή Hydraloop θα συνεχίσει να λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς η συσκευή χρειάζεται προσοχή στα εξαρτήματα βραχυπρόθεσμα (εμφανίζεται πορτοκαλί φως). Εάν υπάρχει βλάβη της αντλίας (εμφανίζεται κόκκινο φως) και απαιτείται άμεση εξυπηρέτηση, τότε η συσκευή δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί. Για όλες τις καταστάσεις και τους συναγερμούς, ελέγξτε το εγχειρίδιο κατόχου.

Θα έχω ακόμα νερό σε κατάσταση συναγερμού;

Θα έχετε τη χρήση του εφεδρικού νερού σας σε κατάσταση συναγερμού, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την αντλία διανομής.